A hazai rendezésű Európa-bajnokság a cél

2019-08-14 12:46:48
Kisvárda FC

Két játékosunk is ott volt az U21-es válogatott edzőtáborában – Zöldesi Illés mesélt az ott történtekről.

Kisvárdai felségterületté változott az U21-es válogatott által elfoglalt herceghalmi szálloda harmadik emeletének egyik szobája. A Gera Zoltán szövetségi edző által összetrombitált keretben ugyanis két játékosunk, Zöldesi Illés és Kovácsréti Márk is helyet kapott – nem meglepő, hogy a klubtársak egyazon szobába költöztek be.

A hétfői és keddi edzéseket a szövetség telki bázisán tartotta a szakmai stáb, amely az összetartás két napjára nem ígért kemény gyakorlásokat, inkább csak az ismerkedést szolgálta az összetartás.

„Ez valóban így volt, hétfőn azok számára volt kicsit keményebb az edzés, akik a hétvégi bajnokin nem jutottak szóhoz, kedden pedig két taktikai gyakorlás szerepelt a programban – kezdte élménybeszámolóját Zöldesi Illés, aki két éve már bemutatkozott az U21-es válogatottban a görögök elleni előkészületi mérkőzésen. – A cél a 2021-es U21-es Európa-bajnokság lesz, amelynek a szlovénokkal együtt rendezői leszünk. Selejtezőket nem kell játszanunk, így edzőmeccseken kell olyan szintre érnünk, hogy méltó ellenfelei lehessünk a kontinens legjobb válogatottjainak. Valóban, elsősorban az ismerkedésről szólt ez a két nap, és mondhatom, igazán jó kezekbe került ez a korosztály, hiszen Gera Zoltán és segítői, Sándor György valamint Vanczák Vilmos, illetve a kapusedző Végh Zoltán amellett, hogy remek emberek, játékosként is leraktak valamit az asztalra, nem is keveset. Úgy érzem, valamennyien nagyon sokat tudunk majd tőlük tanulni.”

A magyar U21-es válogatott tehát nem játszik Eb-selejtezőket, így a barátságos meccseken lehet majd kiharcolni a két év múlva esedékes kerettagságot. Olyanokon, mint amilyen a dánok ellen szeptember eleji fellépés lesz.

„A mostani még egy bő keret volt, benne négy kapussal – így Zöldesi Illés. – A kapuskollégák közül Demjén Patrikot jól ismerem, ő azok után igazolt Zalaegerszegre, hogy én visszatértem onnan Kisvárdára. Bese Balázst és Varga Ádámot személyesen most ismertem meg. Jól tudtunk együtt dolgozni, ám a következő, szűkebb keretben a négyünk közül már csak hárman kapnak helyet. Bízom benne, hogy én leszek az egyik.”


next match
Kisvárda Master Good
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-16 15:00
OTP Bank Liga, 17. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-2
0-1
Diósgyőri VTK
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-10 13:00
OTP Bank Liga, 16. forduló