A hazai pálya átka

2021-04-24 17:54:46
Kisvárda FC

Itthon most sem ment a gólszerzés, a Diósgyőr elvitte a három pontot – BESZÁMOLÓ.

Most sem sikerült gólt szerezni hazai környezetben, és mivel ezúttal hátul nem tudtuk megúszni, veszítettünk a Diósgyőr ellen. Legutóbb március 2-án, a Puskás Akadémiától kaptunk ki itthon (0–1), de a Várkertben január 27-e óta vagyunk nyeretlenek, igaz, azóta megnyertünk egy Újpestre vitt itthoni mérkőzést.

Mi ez, ha nem a hazai pálya átka?

Pedig a szombati, DVTK elleni meccs első félideje arra utalt, hogy végre szerzünk itthon gólt és talán nyerünk is a fő riválisa, a ZTE győzelme tudatában pályára lépő Diósgyőr ellen. Mi birtokoltuk többet a labdát, Bohdan Melniknek újra volt lövőkedve, ami egy jobb alsó sarok mellett épphogy elzúgó, majd a lécet telibe találó bombában is megnyilvánult. Utóbbi előtt Anton Kravcsenko is szerezhetett volna gólt, de közvetlen közelről mellé fejelt.

Szünet után agresszívabb stílusra váltott a Diósgyőr, de a húzásai csak a hármas csere után jöttek be igazán. Előtte két középpályás labdavesztést követően Kovácsréti Márknak és Ötvös Bencének is volt egy-egy ígéretes lövése. Gólja viszont a Diósgyőrnek, korábbi játékosunk, Gheorghe Grozav használta ki védelmi megingásunkat.

Hátrányból mostanában nem igen tudtunk talpra állni – most sem sikerült. Holott Claudiu Bumbának volt egy közeli lövése, amit testtel védett a vendégkapus, Matheus Leoni pedig fölé lőtt a tizenhatos sarkáról.

A hazai gólképtelenség most vereséghez vezetett, így romlott az esélye a negyedik hely megszerzésének.


OTP BANK LIGA: 31. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK 0–1 (0–0)

Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Berke (Tóth V., Albert I. – Káprály, Csonka B.)

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Kravcsenko, Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov – Bumba (Zlicsics, 76.), Ötvös (Sassá, 60.), Kovácsréti (Navrátil, 66.) – Viana (Jelena, 66.). Vezetőedző: Supka Attila

DIÓSGYŐR: Malenica – Polgár K., Milovic, Soldo, Pikk – Grgic (Karan, 90.), Max (Szűcs K., 86.), Grozav – Suljic (Molnár G., 57.), Vanecek (Drazsics, 57.), Roshi (Márkvárt D., 57.). Vezetőedző: Zoran Zekic

Gólszerző: Grozav (0–1) a 63. percben

A gól története

63. perc: Grgic jobboldali beadása után Csirkovics lába mellett tovább haladt a labda, Grozav közbeugrott és jobb külsővel, három méterről a kapu bal oldalába emelte, 0–1.


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló