A győzelmekkel lehet igazán haladni

2022-02-25 10:17:05
Kisvárda FC

Tavasszal nehezebb feladat gyűjtögetni a pontokat, Zalaegerszegen is nagy csatára számíthatunk. BEHARANGOZÓ

Hosszú utazás előtt áll csapatunk, 528 kilométert utazik Zalaegerszegre azért, hogy a szombati bajnoki mérkőzésen folytatni tudja jó szereplését, szép sorozatát. A múlt heti Paks elleni döntetlen (3–3) értéke felértékelődhetett a többi eredmény ismeretében. Vagy éppen bosszúságot okozott a kedvező pozíció további megerősítésének elszalasztása miatt?

„Ötven-ötven százalék ennek a kérdésnek a megítélése – adott feleletet Erős Gábor vezetőedző. – Annak örülünk, hogy az előnyünket sikerült tovább növelni a bennünket követő csapatokkal szemben, de ez további két ponttal lehetett volna több is. Félig üres volt tehát a pohár, de az is látszik, minden pontnak van értéke, ugyanakkor igazán haladni a győzelmekkel lehet.”

A Zalaegerszeget a bajnokság első körében 5–0-ra győztük le hazai pályán. Ezzel vajon kellően felpiszkáltuk a szombati házigazdát?

„Valószínűleg igen, ráadásul az utóbbi hetekben látott Zalaegerszeg már lényegesen fegyelmezettebb, összeszedettebb csapat, sok jó játékossal – véli Erős Gábor. – Nem lesz egyszerű dolgunk, de azért utazunk ennyit, hogy a pontjaink számát növeljük, és minél nagyobb különbséget tudjunk kialakítani a minket üldöző csapatokkal, így a szombati házigazdával szemben is. Minden mérkőzésen úgy lépünk pályára, hogy a győzelem a cél, ennek érdekében mindent meg is teszünk majd, győzelem esetén a hosszú hazaút is jobb hangulatban telne.”

Az elmúlt hetek eredményei alapján igazolást nyert újfent, hogy tavasszal még nehezebb pontokhoz jutni, és ez a helyzet a következő hetekben még fokozódhat.

„A csapatok más-más célokért játszanak, a kiesés ellen küzdők esetében nem szorul magyarázatra, hogy miért van szükségük a pontokra, a középmezőnyből pedig egy-egy rosszabbul sikerült meccsel hamar le lehet esni az alsóházba. Mi szerencsére a tabella élcsoportjához tartozunk, ott szeretnénk megszilárdítani a pozíciónkat, hogy tapadjunk az éllovas Ferencvárosra és tartsuk a lépést a velünk egyforma pontszámmal rendelkező Puskás Akadémiával” – beszélt a közeli célokról Erős Gábor.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló