A győzelem vonal fölé repítette a csapatot

2019-02-02 21:29:33
Kisvárda FC

Nem túl magas színvonalú mérkőzésen, fegyelmezett játékkal szerezte meg a Kisvárda Master Good a győzelmet Szombathelyen.

Nemcsak nevében volt tavaszi a szezon első mérkőzése, hiszen szombaton Szombathelyen 16 fokot mértek. Az impozáns stadion pályáját parádésan előkészítették, így semmi akadálya nem volt a telet a kiesést jelentő képzeletbeli vonal alatt töltő csapatok mérkőzésének.

Kétségtelen, a Haladáson volt nagyobb a nyomás, hiszen számukra csakis a győzelem jelenthette volna a reális bennmaradási remények életben tartását. Ennek megfelelően a házigazda lépett fel támadólag, de fölénye meddőnek bizonyult. A fokozatosan felbátorodó kisvárdaiak számára két szöglet kínált esélyt, az elsőnél Hugo Seco lövését blokkolták, a másodiknál Sztavrosz Cukalasz gólt ígérő fejesét védte Király Gábor. Az első játékrész hajrájában előbb Lucas került nagy helyzetbe, és lőtt mellé, majd a sérülések miatt kétperces ráadásban a megsérült Priskin Tamás helyére beállt Michael Rabusic, majd Gaál Bálint is megtornáztatta Felipét – utóbbi lövésnél különösen nagyot védett a brazil kapus.

A második félidőre már nem jött ki Roman Karaszjuk, aki szédült amiatt, hogy fejbe rúgták a labdával. A játékrész elején Gheorghe Grozav kétszer is villant a bal oldalon, a másodiknál kihagyhatatlan helyzetbe hozta Horváth Zoltánt. Tegyük hozzá, hogy a gólhoz kellett a társát ragyogóan kiugrató Sztavrosz Cukalasz is.

A gól után rákapcsolt a Haladás, nagy nyomást helyezve a vendégcsapatra. Felipe gyakorlatilag kapufától kapufáig repkedett, a legnagyobbat akkor védte, amikor Bamgboye egyedül vezethette rá a labdát. Közben a kapuja mögötte Haladás-táborral is akadt némi afférja a kapusnak, de ez nem vonta el a figyelmét. A gól utáni kritikus tíz percet átvészelte a Várda, amely olykor képes volt az ellenfél térfelén megtartani a labdát, és egy kis időhúzásért sem mentek a szomszédba a vendégek. Az ötperces hosszabbítás végtelennek tűnt, Király Gábor kétszer is előrement, de az eredmény már nem változott.

A Kisvárda legyőzte a Haladást, amely előtt már tíz ponttal vezet, és hosszú idő után elkerült a kieső helyekről. A játék pedig még lesz jobb is!


OTP BANK LIGA: 19. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–0)

Szombathely, 2512 néző, v.: Bogár (Lémon, Varga G. – Molnár A., Pillók)

HALADÁS: Király G. – Habovda, Saláta, Jagodics M., Németh Milán – Ofosu, Nyári (Rui Pedro, 63.), Dausvili, Gaál B. – Bamgboye (Németh Márió, 76.), Priskin (Rabusic, 31.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Beriosz, Ene, Vári B. – Karaszjuk (Protics, a szünetben), Lucas – Hugo Seco (Gosztonyi, 67.), Cukalasz (Ilics, 76.), Grozav – Horváth Z. Vezetőedző: Dajka László.

Gólszerző: Horváth Z. (0–1) az 51. percben

A gól története

51. perc: Cukalasz indította a bal oldalon beinduló Grozavot, aki a tizenhatos és az ötös vonala közötti területről középre lőtte a labdát, az érkező Horváth Zoltán pedig 3 méterről a kapu jobb oldalába lőtte, 0–1.

Fotó: nso.hu


next match
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
3-1
1-0
MTK Budapest
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-11-25 14:45
OTP Bank Liga, 14. forduló