A győzelem ebben is benne maradt

2023-02-04 19:32:44
Kisvárda FC

Addig szaladtunk az eredmény után, hogy kiegyenlítettünk, de két pontot Kispesten hagytunk. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Gyerekzsivajtól volt hangos szombat este a kispesti Bozsik Aréna. A Honvéd otthonára zárt kapus mérkőzést rendeltek el, de 14 éven aluli gyerekek szervezett körülmények között bemehettek a stadion hazai szektoraiba, a vendégbe pedig bárki, korlátozás nélkül. Mindenesetre Kisvárdáról is érkezett egy busznyi diáksereg.

Ők is azt láthatták, hogy két perc játék után akár 1–1 is lehetett volna az állás, de Jasmin Mesanovic 17 méterről mellé lőtt, Nenad Lukics ziccerből leadott lövését pedig Hindrich Ottó védte lábbal. A folytatásban aktívabbak maradtunk, Hej Viktor és Jaroslav Navrátil előtt is adódott egy-egy bíztató lehetőség, de nem találták el a kaput. Nagy ijedtséget okozott Matheus Leoni és Albi Doka ütközése, utóbbi mozdulatlanul terült el a földön, az ápolás után mégis folytatta, hogy aztán egy perc múlva maga kérje a cserét. Támadásban elsősorban Driton Camajt tömtük labdákkal, de az első félidő második felére visszaestünk, ezt Brandon Domingues használhatta volna ki, de mutatós cselsorozata után mellé lőtte a labdát.

Az első félidő hajrájában ugyan megint domináltunk, de szünet után olyan történt, amire nemigen számítottunk: megszerezte a vezetést a Honvéd. A gólra azonnal jöhettek volna a gólok, de Mesanovic és Hej is nagy helyzetből hibázott és a csereként beállt Mario Ilievszki sem tudta a kapuba kotorni a labdát. Támadtunk, de egyben kapkodtunk is, szerencsére Ilievszki higgadt maradt, és jól reagált a kipattanóra, ami az egy perccel korábban beállt Milos Szpaszics bombája után került elé Szappanos Péter kapusról.

Maradt még húsz percünk a győztes gól megszerzésére, és volt is rá lehetőségünk, de Mesanovic és a legvégén Ilievszki lövése sem talált kaput. Így aztán az idei második meccsünk is döntetlennel zárult, és bár mi futottunk az eredmény után, ez megint egy olyan mérkőzés volt, amelyen pontokat veszítettünk, semmint szereztünk egyet.


OTP BANK LIGA: 18. FORDULÓ

BP. HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–0)

Bozsik Aréna, 980 néző, v.: Antal P. (Bornemissza, Belicza)

HONVÉD: Szappanos – Capan, Csirkovics, Prenga– Doka (Jónsson, 19.), Plakuscsenko (Gomis, a szünetben), Mitrovics, Benczenleitner (Tamás K., 64.) – Sampeiro (Ennin, 80.), Lukics (Kocsis D., 64.), Domingues. Vezetőedző: Dean Klafuric

KISVÁRDA: Hindrich – Hej (Karabeljov, 72.), D. Kovacic, Jovicic, Leoni – Melnik, Ötvös – Navrátil (Szpaszics, 72.), Makowski (Ilievszki, 56.), Camaj (Alic, 85.) – Mesanovic. Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Lukics (1–0) a 48., Ilievszki (1–1) a 73. percben


A gólok története

48. perc: Mitrovics jobboldali beadása után Leoni fejelte ki a labdát, éppen Csirkovicshoz, az ő 19 méteres, rosszul eltalált lövése után Lukics levette a labdát, és hét méterről, kissé jobbról ballal a jobb alsó sarokba lőtte, 1–0.

73. perc: Mesanovic előreívelése után Tamás Krisztián felszabadítása Szpaszicshoz került, az ő 25 méteres lövését Szappanos kiütötte, érkezett Ilievszki, aki talppal elhúzta a labdát a fekvő kapus mellett, majd három méterről ballal a kapu jobb oldalába lőtte, 1–1.


A borítófotón: Mario Ilievszkit (jobbra) az egyenlítő gólja után Jasmin Mesanovic köszöntötte elsőként


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló