A Fradi-meccs előtt az ESMTK otthonában

2023-02-07 14:17:18
Kisvárda FC

A Mol Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért lépünk pályára szerdán. BEHARANGOZÓ

Ezen a héten két tétmérkőzés vár csapatunkra, és kétségtelen, a Ferencváros elleni szombati bajnoki összecsapás áll a fókuszban a közvélemény számára. Szakmailag azonban ugyanilyen fontos a szerdai összecsapás, amelyen a Mol Magyar Kupában a nyolc közé jutás a tét. Ellenfelünk, egyben házigazdánk az NB III Közép-csoportjában szereplő, ott a negyedik helyen telelő, idei első tétmeccsét játszó ESMTK lesz.

„A kupában is megvannak a céljaink, méghozzá a lehető legkomolyabbak – állította Török László, csapatunk vezetőedzője. – Nem szép kifejezés, hogy a sorozat eddigi mérkőzései során hoztuk a kötelezőt, de tény, magabiztosan léptünk eddig túl alacsonyabb osztályú riválisainkon. Ugyanakkor nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit is lebecsüljünk, ezt most sem tesszük. Kétségtelen, szerdán is ez a cél, ha ez megtörténik, újabbat lépünk céljaink megvalósulása felé, és már a nyolc között várhatnánk a sorsolást.”

A szakmai stáb alaposságát ismerve annak ellenére sem az ismeretlenbe ugranak fejest a szerdai ellenfél kapcsán, hogy a pesterzsébetiek 2023-ban még nem játszottak tétmeccset.

„Természetesen ugyanúgy feltérképeztük az ellenfelet és fel is készültünk belőle taktikailag, mintha bajnoki összecsapásról lenne szó – erősítette meg mindezt Török László. – Nem győzzük hangsúlyozni, nagyon fontos mérkőzés ez a számunkra. Éppen ezért a csapat összeállításakor is figyelembe veszünk bizonyos élettani mutatókat, és azt, hogy vannak olyan futballistáink, akik az elmúlt két bajnokin keveset, vagy egyáltalán nem játszottak. Szempont az is, hogy mindenki kellő terheléshez jusson ebben az időszakban, de a továbbjutás kiharcolása mindent felül írhat.”

Csapatunk két fordulóval ezelőtt kapcsolódott be a kupasorozat 2022-2023-as kiírásába, akkor az NB III-as BVSC-Zugló otthonában nyertünk 2–0-ra, a 16 közé jutásért pedig az NB II-es Mosonmagyaróvár otthonában diadalmaskodtunk 3–0-ra. Az ESMTK útja a nyolcaddöntőig: Tiszaföldvár (megyei I. osztály) 6–1, REAC (Budapest-bajnokság I. osztály) 2–0, Soroksár (NB II) 1–0, BFC Siófok (NB II) 3–1. Vagyis figyelmeztető jel, hogy az erzsébetiek két magasabb osztályú ellenfelet is kiejtettek.

Csak a rend kedvéért: amennyiben a rendes játékidő döntetlenre végződik, akkor kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, ha az sem dönt, akkor következhet a tizenegyespárbaj.


MOL MAGYAR KUPA: NYOLCADDÖNTŐ

ESMTK (NB III)–KISVÁRDA MASTER GOOD

ESMTK Stadion (Ady Endre u. 150), szerda, 13.00

Vezeti: Hanyecz Bence (Horváth Zoltán, Rózsa Dávid – tartalékjátékvezető: Takács Tamás)


A borítófotón: Lucas (balra) mindkét kupameccsen játszott, a BVSC ellenin gólt is szerzett

Fotó: Ombodi Tamás


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló