A forduló rangadóját játsszuk

2023-03-02 21:21:21
Kisvárda FC

A csalódást keltő kupakiesést követően az a célunk, hogy a Kecskemétet legyúzve újra másodikok legyünk a tabellán. BEHARAMGOZÓ

Szerdán eldőlt, hogy nem jutunk be a Mol Magyar Kupa negyeddöntőjébe, de a Budafoki MTE elleni 2–0-s vereség felett nem sokat rágódhatunk, hiszen szombaton máris következik a Kecskeméti TE elleni bajnoki mérkőzés – hazai pályán.

„Természetesen nem így terveztük a Budafok elleni kupamérkőzést, mindenféleképpen tovább szerettünk volna jutni, és elfogadhatatlan, hogy ez nem történt meg, miközben el kell ismernünk NB II-es ellenfelünk győzelmének jogosságát, valamint azt, hogy jóval motiváltabban lépett pályára – utalt még a szerdán történtekre Török László vezetőedző. – Nem mentségként, de a tényekhez tartozóan hozzátenném, hogy a Vasas elleni mérkőzés előtt már felütötte a fejét az influenzajárvány az öltözőben, emiatt az egyik játékosunkat a meccsnapon haza kellett irányítanunk. A következő napokban újabb játékosokról derült ki ez a probléma, volt, aki nem is tudta vállalni a budafoki mérkőzést, másokban pedig lappangott a betegség, csütörtökre is lett még újabb hiányzónk. Nem azért nem a legjobbnak vélt csapatunkkal álltunk ki, mert nem vettük volna komolyan a mérkőzést, hanem mert több hiányzónk is akadt. Menetközben próbáltunk változtatni, de ezúttal semmi nem sült el jól. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a keretünk nincs olyan bő, hogy alkalmas legyen a kettős terhelésre, ez a jövőre vonatkozóan is figyelmeztető jel.”

A sebzett vad mindig veszélyes, és mikor ne legyen felpaprikázva a csapat, ha nem azt követően, hogy a sereghajtó elleni döntetlent (Vasas, 2–2) alacsonyabb osztályú csapattal szembeni kupakiesés követte. Ráadásul most hazai meccs következik, és ezen számíthatunk szurkolóink támogatására is.

„Figyelembe véve, hogy a Ferencváros ellen megsérült Czérna Erik és Alaksandar Jovicic sem áll még rendelkezésre, egyelőre nem tudjuk, miként áll ki a csapat a szombati mérkőzésre, amelynek felkészülésére egyébként is kevesebb idő áll a rendelkezésünkre. Előttünk áll ez a feladat, amit ennek ismeretében kell megoldanunk. Ráadásul olyan csapat lesz az ellenfelünk, amely szárnyal, igazi futballőrület uralkodik a városban, a csapat minden téren megkapja a kellő támogatást. Az újonc Kecskemét remek őszi szereplés után tovább erősödött, ez a játékáról is elmondható. Az új igazolásoknak köszönhetően többet tartják földön a labdát a játékosai, mint korábban. Dicsérik őket eleget, ehhez csak annyit tennék hozzá, megérdemelten tartanak ott, ahol. Ugyanakkor nekünk célunk, hogy letaszítsuk őket a dobogó második fokáról, éppen ezért nagyon jó mérkőzésre lehet számítani, egyben a forduló rangadójára is, hiszen a harmadik helyezetthez látogat a második” – tette hozzá Török László.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló