A debütálók góljára későn reagáltunk

2024-02-07 21:09:52
Kisvárda FC

Második idei mérkőzését is elveszítette csapatunk, ezúttal a Fehérvár távozott három ponttal a Várkertből. BESZÁMOLÓ

A Fradi elleni vereséggel még nem jött el a világvége, szerdán azonban nem volt mese: a Fehérvár ellen mindenképpen nyerni kellett, ha már az egyik fő rivális, a ZTE megtette ezt az előző fordulóban.

Sorainkban még nem jutott lehetőséghez Wellington Nem, a Fehérvár ellenben bevetette a napokban igazolt Sigér Dávidoté és Nejc Gradisart. Utóbbi, vagyis a szlovén csatár az első félidőben kétszer is fejjel veszélyeztetett, de előbb Danijel Petkovics, majd Branimir Cipetic hárította el a vészt.

A másik oldalon szöglet után veszélyeztetettünk, de az Alaksandar Jovicic által továbbcsúsztatott labdáról Cipetic épphogy lemaradt. A századik NB I-es meccsét játszó Driton Camajnak is volt egy ígéretes, de a védők által blokkolt lövése, A 42. percben Jaroslav Navrátil betalált, de előzőleg a lesen álló Camajtól kapta a labdát, a szituációt a VAR is megerősítette.

A második félidő eleje mozgalmasabb volt: előbb Széles Imre Antal középre tartó fejesét védte Tóth Balázs, majd Gradisar harmadjára már nem vétette el a célt, és a kapuba bólintotta Bese Barnabás beadását. Megint hátrányból kellett kapaszkodnunk, de nem tudtunk lendületbe jönni. A cserék után Andrija Filipovic szabadrúgása után jártunk legközelebb az egyenlítéshez, de Tóth Balázs védett, majd a Fehérvár újabb újonca, Lionel Messi korábbi csapattársa, Nicolas Stefanelli növelte kettőre a vendégelőnyt.

Eldőlni látszott a meccs, de Filipovic kapu elé ívelt szabadrúgása után öngóllal szépítettünk, majd a hosszabbításban a VAR még megvizsgálta, hogy a szintén jubiláló, ötvenedik élvonalbeli meccsét játszó Mario Ilievszki mitől esett el, de nem volt ok a büntetőre, így maradt a vereség.

Ami után még szorultabb helyzetbe került csapatunk.


OTP BANK LIGA: 19. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–FEHÉRVÁR FC 1–2 (0–0)

Várkerti Stadion, 1850 néző, v.: Bognár T. (Tóth V., Berényi Á.)

KISVÁRDA: Petkovics – Cipetic, Jovicic, Széles, Körmendi (Alic, 85.) – Melnik, Nikolov, – Navrátil (Szpaszics, 70.), Ötvös (Makowski, 70.), Camaj (Filipovic, 70.) – Mesanovic (Ilievszki, 85.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

FEHÉRVÁR: Tóth B. – Spandler, Szerafimov, Gergényi – Bese, Christensen, Sigér D. (Csongvai, 79.), Katona M. (K. Larsen, 79.), Schön – Kastrati (Stefanelli, 56.), Gradisar (Tóth T. V., 64.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Gólszerző: Gradisar (0–1) az 56., Stefanelli (0–2) a 82., K. Larsen (öngól, 1–2) a 86. percben


A gólok története

56. perc: Bese érte utol a labdát az alapvonalnál a jobb oldalon, középre adása után átszállt a labda Cipetic feje felett, Gradisar pedig hat méterről a kapu jobb oldalába fejelte, 0–1.

82. perc: Bese gurított vissza a jobb oldalról, Stefanelli pedig 15 méterről jobbal a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, 0–2.

86. perc: Filipovic ívelte fel szabadrúgásból a labdát a térfél közepéről, kissé jobbról, a kapu előtt Kasper Larsen úgy csúsztatott bele, hogy az a kapu jobb oldalában kötött ki. Öngól, 1–2.


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló