„A Debrecen ellen is a három pontra hajtunk”

2023-11-30 08:55:07
Kisvárda FC

A pályafutása első NB I-es gólját szerző Czékus Ádám tudja, ezzel még nincs bérelt helye a kezdő tizenegyben.

Pályafutása hetedik NB I-es mérkőzésén, 250 játékperccel a háta mögött megszerezte első NB I-es gólját Czékus Ádám. Húszéves támadónk az MTK elleni szombati meccs 95. percében állította be a 3–1-es végeredményt – azok után, hogy a 82. percben cserélték be.

„Sejtettem, hogy így jön majd el ez a pillanat, és csereként beállva szerzem majd meg az első élvonalbeli gólomat – mondta Czékus Ádám. – Örülök, hogy így alakult, nagyon sokan gratuláltak a gólomhoz és a győzelemhez, a családtagjaim, barátok és korábbi csapattársak is. A gól előtt Ötvös Bence bedobása után Driton Camaj húzott el a bal oldalon, a védők között középre passzolt, Rafal Makowski jobb külsővel elém tolta a labdát, és mivel láttam, hogy az ellenfél kapusa, Demjén Patrik a rövid oldalon helyezkedik, nekem csak arra kellett figyelni, hogy kilőjem a hosszút. Feczkó Tamás vezetőedző a gólom kapcsán azt emelte ki, hogy lám, csereként beállva is lehet segíteni a csapaton, ha kevesebb játékidő jut valakinek, az is elég lehet ahhoz, hogy főszerephez jusson.”

A csapat még éppen időben szerezte meg a győzelmet, de vajon mit jelenthet a három pont a folytatásra nézve?

„Nagyon sokat – felelte Czékus Ádám. – Lendületet kaphatunk az évből hátralévő három meccsre, a kiváló Debrecen ellen is három pontra hajtunk, ezek után jó esélyt látok rá, hogy ismét nyerjünk. Azzal, hogy gólt szereztem, még nem nyílik meg automatikusan az út számomra a kezdő tizenegybe, arra számítok, hogy csereként vetnek be megint, persze nem bánnám, ha picivel több játéklehetőség jutna a számomra, mint eddig. Ezért is mindent meg fogok tenni.”

A Czékus Ádám által is említett DVSC elleni mérkőzés szombaton 19.30-kor kezdődik a Várkerti Stadionban, jegyinfók ITT.


A borítófotón: Czékus Ádámnak „csak” arra kellett figyelnie, hogy kilője a hosszú sarkot

Fotó: Móricz Csaba


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló