A cserék eldöntötték

2023-05-14 19:17:02
Kisvárda FC

A korai emberelőny ellenére a hajrában dőlt csak el végleg a meccs, tizenegy forduló után nyertünk újra. BESZÁMOLÓ

A feszültség azok után méginkább tapintható volt, hogy a mi mérkőzésünket megelőzően a Mezőkövesd legyőzte a Paksot, így még tömörebb lett a középmezőny vége a tabellán.

No, de a sorsunk még mindig a mik kezünkben volt, a szurkolók is átérezték a meccs jelentőségét mindkét oldalon, így ragyogó hangulatban kezdődött az ütközet. Dominik Kovacic és Jaroslav Navrátil „kipontozódása” után a háromvédős szerkezet mellett döntött Milos Kruscsics vezetőedző, míg a másik oldalon az keltett meglepetést, hogy Csoboth Kevin a kispadon kezdett – kiderült, nem volt teljesen egészséges. A mieink voltak aktívabbak az elején, azáltal pedig új meccs kezdődött, hogy az Újpest belső védője, Georgiosz Andzulasz 11 perc leforgása alatt begyűjtött két sárga lapot, így a huszadik percben máris emberelőnyben voltunk. A létszámfölényre egy ideig rosszul reagáltunk, kellett a szünet hozzá, hogy átbeszéljék az illetékesek, mi is a teendő.

A második félidőben már látható volt, hogy melyik csapat játszik emberfölényben, majd amikor jöttek a cserék és visszaváltottunk négy védőre, a szélekről is megérkezett az a támogatás, ami ilyenkor elengedhetetlen. Az első gólban három cserejátékosnak volt nélkülözhetetlen szerepe: Mario Ilievszki pörgetése, Driton Camaj – legyünk megengedőek – keresztbelőtt labdája és Matheus Leoni svájci órákhoz igazított pontosságú érkezése hozta meg a vezetést. A másodiknál pedig Ilievszki indította Camajt, akinek lövése után Ilievszki érkezett a kipattanóra.

Megszületett tehát a február 17-e utáni első győzelmünk, megint az Újpest ellen. És immár matematikailag is biztos, hogy bennmaradtunk, nekifeszülhetünk a hatodik NB I-es évünknek is!


OTP BANK LIGA: 31. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC 2–0 (0–0)

Várkerti Stadion, 2670 néző, v.: Erdős (Szalai B., Horváth Z.)

KISVÁRDA: Petkovics – Hej (Camaj, 60.), Jovicic, Széles – Melnik, Lucas (Ötvös, 84.), Karabeljov, Alic (Leoni, 55.) – Makowski – Mesanovic, Szpaszics (Ilievszki, 55.). Vezetőedző: Milos Kruscsics

ÚJPEST: D. Nikolics – Pauljevics, Andzulasz, Hall, Antonov (L. Kastrati, 66.) – Boumal, Onovo – Varga B. (Diaby, 24.), Szabó B. (Jevtoszki, 66.), Mucsányi (Csoboth, a szünetben) – Goure (Ambrose, 66.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Gólszerző: Leoni (1–0) a 67., Ilievszki (2–0) a 89. percben. Kiállítva: Andzulasz a 20. percben


A fontosabb események

20. perc: Mesanovic tolta meg a labdát még a saját térfelén, a kezdőkörnél, az oldalról érkező Andzulasz pedig sárga lapot érően elkaszálta. Ez volt az újpesti védő második figyelmeztetése, ami után járt a piros lap is.

67. perc: Széles passzolt előre a bal oldalon, Ilievszki továbbpörgette a labdát Makowskihoz, aki az alapvonal közeléből középre adott. A túloldalon Camaj vette birtokba, 12 méteres lövése elment volna a kapu előtt, de a berobbanó Leoni jobbal öt méterről a kapu bal oldalába lőtte, 1–0.

79. perc: Ilievszki ugratta ki a jobb oldalon Camajt, aki egyedül vezette kapura a labdát. Tizenhat méterről leadott, jobb alsó sarokba tartó lövését Djordje Nikolics vetődve oldalra ütötte, az akciót kísérő Ilievszki pedig hat méterről ballal a jobb sarokba lőtte a kipattanó labdát, 2–0.


A borítófotón: Matheus Leoni bajnokságbeli első góljával szerzett vezetést

Fotó: Nyulak Nikoletta


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló