A Craiova a következő ellenfél

2022-07-03 23:39:56
Kisvárda FC

Szélső védőnket kérdeztük a honfitárs klub elleni mérkőzést megelőzően.

A hét eleje magvas részét képezi az ausztriai edzőtábornak, hiszen NB I-es csapatunk előbb hétfőn a román Universitatea Craiova 1948 csapata ellen játszik a táborozás helyszínéül szolgáló Vorauban, kedden pedig a ciprusi Bajnokok Ligája-részvevő AEK Larnaca lesz az ellenfél.

Maradva a hétfőn 17.30-kor kezdődő mérkőzésnél, csapatunkból nincs hivatottabb bemutatni az ellenfelet, mint román játékosunk, Ionut-Andrei Peteleu (borítófotónkon), aki a szombati, Hajduk Split elleni összecsapáson (1–1) is igazolta, hogy hasznos tagja a Kisvárda Master Good legénységének.

„Jó csapatról van szó, amely a román első ligában szerepel, igaz az előző bajnokság rájátszásábsn csak az alsóházban volt érintett, de ezt nem tragédiaként élték meg – mondta a vasárnapi rehabilitációs gyakorlást követően Ionut-Andrei Peteleu. – Két craiovai csapat van a román élvonalban, mi most azzal játszunk, amelyik a tradicionálisabb, de jelenleg a kevésbé erősebb, a másik indul hozzánk hasonlóan az Európa-konferencialigában, és akár ellenfélnek is kaphattuk volna. A két craiovai klub között nem baráti a viszony, perben is állnak egymással, a szurkolók sem tudják követni az eseményeket. Egyetlen olyan játékosuk van, akivel korábban együtt futballoztam, ő Gabriel Enache, aki nyáron érkezett a klubhoz, és vele a korosztályos nemzeti csapatokban szerepeltem együtt. Erős csapat, amely új edzővel vág neki az új szezonnak, és azzal az elhatározással, hogy jobb teljesítményre lesz képes, mint a legutóbbi idényben. Biztos, hogy jól szolgálja majd a mérkőzés a felkészülésünket, és egyébként is elmondható, hogy nagyszerű körülmények között, jó pályákon, erős ellenfelekkel készülhetünk itt, Ausztriában.”

Az Ausztriában edzőtáborozó Craiova 1948 két leendő ellenfelünkkel játszott edzőmeccset: a ciprusi AEK Larnaca ellen 2–1-re veszített, az osztrák másodosztályba kiesett Admira Wackert az utolsó pillanatokban esett öngóllal 1–0-ra legyőzte.


FC UNIVERSITATEA CRAIOVA 1948

Nemzetisége: román

Alapítási éve: 1948

Román kupagyőztes: 1 (1993)

A keret összeértéke*: 8.35 millió euró (a Kisvárdáé 8.25 millió euró)

Legértékesebb játékosa*: Samuel Asamoah (togói-belga) 750 ezer euró


*A transfermarkt.de alapján


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló