A brazil kapcsolat

2020-01-30 19:21:08
Kisvárda FC

A Kisvárda és a Ferencváros dél-amerikai játékosai közül ketten-ketten ezer szállal kötődnek egymáshoz.

Két-két brazil és egy-egy brazil-magyar játékos található mind a Kisvárda Master Good, mind pedig a Ferencváros keretében. Mindkét csapat szerződtetett a télen brazil futballistát, a Kisvárda Master Good Fernando Viana, a Fradi a visszatérő Somália személyében. A brazil-magyar kettős állampolgárságú játékosok, vagyis a várdai Lucas és a ferencvárosi Leandro unokatestvérek – ők a két csapat 2018. augusztus 11-i, kisvárdai stadionavató mérkőzésen csapatkapitányként kísértek be a résztvevő csapatokat.

Ugyan nincs közöttük rokoni kapcsolat, de hasonlóan jó viszonyt ápol egymással a kisvárdai Sassá és a Fradiba öt év szünet után visszatérő Somália. Gyermekként aligha gondolta volna az egyaránt 1988-ban született két játékos, hogy egyszer majd Magyarországon ünneplik egyikőjük születésnapját.

„A hétvégi meccsen egyikünk sem játszott, aztán a szabadnapunkon találkoztunk, akkor köszöntött fel Somália a születésnapom alkalmából – mondta Sassá. – Gyermekkorunk óta jól ismerjük egymást, fiatalon a Bangu AC csapatában szerepeltünk együtt. Bízom benne, hogy szombaton újra találkozunk. Ami engem illet, az Egyiptomban összeszedett térdsérülésem már a múlté, teljes intenzitással edzettem a héten, készen állok a játékra. Az már a szakmai stábon múlik, hogy számol-e velem a szombati mérkőzésen.”


A borítófotón: Jó viszonyt ápolnak egymással a Kisvárda és a Fradi braziljai, az őszi meccsen Sassá (balra) és Isael így köszöntötte egymást, az akkor még várdai kötelékbe tartozó Anderson Pico szeme láttára

Fotó: Nyulak Nikoletta


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló