A baj nem járt egyedül

2019-03-31 00:49:06
Kisvárda FC

Megint azzal kell beérni – ha ezzel be lehet egyáltalán –, hogy játékban felvette a versenyt legyőzőjével a csapat.

Kicsinek bizonyult a kisvárdai stadion.

Az egy dolog, hogy szerdára elfogyott az összes szektorjegy, de a meccs kezdetére a VIP-belépők is gazdára találtak, miközben tömegével érkeztek a potens jegyvásárlók a Ferencváros elleni meccset megelőzően a stadionhoz. Tényleg sajnáljuk a határontúli magyarokat, akik a biztos bejutás reményében keltek útra, de sajnos (vagy nem sajnos) olyan világot élünk, hogy aki gyorsabb, azé az információ, esetünkben a jegy. Mi lettünk volna a legboldogabbak, ha ezen a meccsen még kétszer annyi jegyet áruba tudtunk volna bocsájtani, mint amennyit, de a stadion akkora amekkora, és abszolút telt ház előtt játszhatták a csapatok a szombat délutáni mérkőzést.

Remélni lehetett, hogy a kisvárdai játékosok erejét megkettőzi a lelátó látványa, amire már csak azért is szükség volt, mert a hétközi események (sérülések, betegségek) miatt jelentős volt a deficit. Végül Hugo Seco vállalta a játékot, a román válogatott meccseiből sérülés miatt lemaradt Gheorghe Grozav is leült a kispadra, de ő tényleg csak mutatóba.

Kezdés előtt szép gesztust gyakoroltak a hazaiak azzal, hogy köszöntötték a múlt vasárnapi Eb-selejtező, a horvátverés (2–1) ferencvárosi hőseit, Lovrencsics Gergőt és Varga Rolandot (utóbbi csak a kispadon kapott helyet, és végül be sem állt) – a két válogatott játékosnak Leleszi Tibor polgármester és Révész Attila, a klub sportigazgatója adott át ajándékot. Lovrencsics ott folytatta, ahol az aranylabdás Luka Modricék ellen abbahagyta, fel, s alá zakatolt a jobb oldalon, de a hazaiakra sem lehetett panasz. Miként a miliőre sem, a két remek szurkolótábor, a több mint háromezer ember igazi futballhangulatot varázsolt a Várkertbe. A Fradi kezdeményezett többet, Felipének olykor bátor kivetődéssel kellett hárítania, de a Kisvárda előtt is megvolt az esély a gólszerzésre. Egy esetben négy a kettő elleni kontrát vezethettek, de Brana Ilics passzát Ivan Petrjak mentette, aztán Ilics újabb beadása után Sztavrosz Cukalasz vétette el a jobb alsó sarkot.

A fokozódó ferencvárosi nyomás ellenére a várdaiak nem kaptak gólt a játékrész hajrájában (nem úgy, mint a Honvéd ellen) – ez volt a jó hír. A rossz, hogy hasonlóan a bajnokságban a Mezőkövesd és a Vidi, majd a kupában és a Fradi elleni idegenbeli meccshez, most is gólt kapott a szünet után első negyedórában. Sőt, két percnek sem kellett eltelnie ahhoz, hogy többször sem sikerült felszabadítani egyetlen szituációból, Lovrencsics beadása pedig bántóan üresen találta a Fradi centerét, Mihalaj Szihnyevicset.

A baj pedig nem jár egyedül. Pavlo Lukjancsuk ugyan kiharcolt két sárga lapot, ám előtte és utána maga is begyűjtött egyet-egyet, így egy órányi játékot követően emberhátrányból próbálkozhatott meg a különbség eltüntetésével a házigazda. A Fradi érthetően visszaállt, hogy majd kontrák révén növelje az előnyét, de a csereként beállt Davide Lanzafame előbb a többször is bravúrosan hárító Felipébe lőtt, majd a kapufára tekert szabadrúgásból. Így viszont végig megmaradt a hazai sansz, volt is esély az egyenlítésre, akadt, hogy a gólvonalon táncolt a labda, de összességében Dibusz Dénes védés nélkül hozta le a meccset.

Nem is tudjuk, hogy hanyadjára írhatjuk már le: ebben megint több volt, de benne is maradt. Miután a négy „nagy” elleni meccseket három sorozaton át is győzelem nélkül zárta a Várda, elmondható: a bajnokságot igazi bravúr nélkül fejezi be. De most jönnek azok a meccsek, amelyek révén az első és a második körben is megtartotta az esélyét a bennmaradásra.

Már most felhívjuk szurkolóink figyelmet: a Diósgyőr elleni április 13-i hazai meccsre már hétfőn, április 1-jén megkezdődik a jegyértékesítés. És ez nem április tréfa! Miként az sem, hogy a két fő rivális, a Diósgyőr és a Puskás Akadémia vereségével semmi nem változott.

De innentől kezdve tényleg kellenek a pontok!


OTP BANK LIGA: 26. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROS 0–1 (0–0)

Várkerti Stadion, 3331 néző, v.: Iványi Z. (Medovarszki J., Szalai D. – Lovas, Ducsai).

KISVÁRDA: Felipe – Lukjancsuk, Beriosz, Kravcsenko, Protics – Karaszjuk (Horváth Z., 84.), Lucas – Ilics, Cukalasz, Hugo Seco (Sassá, 73.) – Gosztonyi (Melnik, 66.). Vezetőedző: Dajka László.

FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic (Frimpong, 33.), Dvali, Heister – Haratin – Isael, Sigér D. (Tokmac, 75.), Gorriarán, Petrjak – Szihnyevics (Lanzafame, 64.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

Gólszerző: Szihnyevics (0–1) a 47. percben. Kiállítva: Lukjancsuk a 60. percben


Főbb események

47. perc: Lovrencsics Gergő lőtte jobbról, az alapvonalról középre a labdát, Szihnyevics pedig 5 méterről jobbal a léc alá vágta, 0–1.

60. perc: Lukjancsuk lökte fel a mellette elfutó Petrjakot. Villant a sárga lap, a hazaiak védője számára bő tíz percen belül már másodszor, így a kiállítás sorsára jutott.next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló