Veretlenül a második helyen

2019-09-23 12:54:23
Kisvárda FC

Több korosztályos csapatunk is az éllovas legfőbb kihívója vagy az első helyezettel megegyező mérleggel rendelkezik.

Nem zártunk rossz hetet, az MLSZ versenyrendszerében vagy a Magyar Kupában pályára lépett kisvárdai csapatok hat győzelmet és két döntetlent szállítottak, ezek mellett egy vereséggel teljes a mérleg.

Kezdjük az utóbbival, már csak azért is, mert időben ez volt az első meccsünk az utóbbi napokban: a Várda LA U19-es csapata nem a legerősebb összeállításában, ráadásul csoportja tavalyi bajnoka, a Mezőkövesd otthonában járt, és szenvedett vereséget (2–9). A kisvárdaiak a csoport harmadik helyén állnak.

Az elmúlt hetet keretbe zárva, vasárnapra is jutott mezőkövesdi túra, az U12-esek és az U13-asok jártak Matyóföldön, ahol a kisebbek 1–1-es döntetlenje mellett a 13 évesek 7–1-re nyertek. Ez mindkét csapatunknak a második meccse volt a héten, hiszen szerdán mindketten nyertek Tarpán. Három forduló után az U13-asoknál már csak a DVSC-DLA és a VLA százszázalékos, csapatunk rosszabb gólkülönbsége (24–2 a 30–1-gyel szemben) miatt szorul a második helyre. Az U12-esek harmadmagukkal, a DVSC-DLA-val és a Diósgyőrrel egyetemben hétpontosak, ők jobb gólkülönbségük (15–1) révén állnak a második helyen a még hibátlan Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia mögött.

Középső korosztályos csapataink, az I. osztályban szereplő U14-eseink és U15-öseink továbbra is őrzik veretlenségüket, holott ők már öt fordulón jutottak túl. Ezúttal Győrben játszottak, és a nagyobbak 2–2-es döntetlent értek el, a kisebbek pedig 3–2-re győztek. Mindkét csapatunk a második a tabellán, az U15-ös VLA-t (11 pont) a 13 pontos Budapest Honvéd-MFA, az U14-eseket pedig a hozzájuk hasonlóan százszázalékos Puskás Akadémia előzi meg.

A legnagyobb korosztályokban U19-es csapatunk szépen zárkózik, és az egymást követő második győzelmével, a Debreceni ASE elleni 6–0-val immár hetedik a III. osztály északkeleti tabelláján. Az idegenben rendre fölényes győzelmeket arató U17-eseink hazai pályán másodjára is csak egygólos különbségű sikert (1–0) arattak, így tartják a lépést a hozzájuk hasonlóan százszázalékos Balmazújvárossal és Mezőkövesddel – közéjük ékelődve a másodikok.

A felnőttekről szólva: a megyei I. osztályban szereplő második számú csapatunk legyőzte (3–1) a Baktalórántházát, az idénybeli második sikerrel hétpontos és a mezőnyben a 11. helyen áll a Kisvárda Master Good II. A „nagy” csapatra Magyar Kupa-meccs várt, amelyet a megye egyes Pilisi LK otthonában nyert meg 1–0-ra, és jutott be vele a legjobb 64 közé.

NB I-es csapatunk eredménysorát és a Várda LA utánpótlásgárdáinak teljes sorsolását és eredményeit is megtalálják honlapunkon, egy helyre összegyűjtve.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Puskás Akadémia FC
4-2
2-1
Kisvárda Master Good
Felcsút, Pancho Aréna
2024-05-04 15:30
OTP Bank Liga, 31. forduló