Előnyről ikszeltek, hátrányból nyertek

2019-09-21 14:57:26
Kisvárda FC

Utánpótláshíradó: Messzire kellett utazni a múlt heti eredmények lemásolásáért.

Hasonló utat jártak be az élvonalban szereplő, középső korosztályos csapataink, mint a múlt héten. Azzal a különbséggel, hogy az U15-ösök most nem 2–1-es, hanem 2–0-s vezetésről adták döntetlenre, az U14-esek pedig nem 0–2-ről, hanem „csak” 1–2-ről fordítottak, miközben 0–1-ről is nekik kellett egyenlíteniük.

Az ETO FC Győr otthonában elért szombati eredménypár azonban ugyanaz lett, mint a Mol Fehérvár FC ellen, csak ezekért a pontokért messzire kellett utazni, ráadásul a mérkőzés napján. Révész Csaba együttesében Puporka Dávid két gólt szerzett, és immár 12 találattal vezeti a csoport góllövőlistáját, Deák Béla legényei pedig öt forduló után is százszázalékosak, és – rosszabb gólkülönbségük miatt – a második helyen állnak, miután a forduló előtt még szintén hibátlan csapatok egymás elleni meccsét a Puskás Akadémia megnyerte a Magyar Futball Akadémia ellen.

Az U15-ös csapat ugyancsak a második pozíciót foglalja el, ők jobb gólkülönbségük révén előznek meg másik két, hozzájuk hasonlóan 11 pontos csapatot, a Puskás Akadémiát és a nyíregyházi Bozsik Akadémiát.


MLSZ U15 I. OSZTÁLY, 5. FORDULÓ

ETO FC Győr–Várda LA 2–2 (0–2)

VLA: Popovych – Jávor A., Juhász Dávid, Babych, Adu, Vojtkó, Lukecha, Kosovshchuk (Romanchuk), Napuda (Kovalchyn), Puporka, Ivanicja. Edző Révész Csaba

Gól: Puporka 2

Révész Csaba: – A hosszú út ellenére jól kezdtük a mérkőzést, és sikerült kétgólos előnyre szert tennünk. A második félidőben hamar szépített, majd egyenlített az ellenfél. A helyzetek alapján két pontot hagytunk az ETO Parkban.


MLSZ U14 I. OSZTÁLY, 5. FORDULÓ

ETO FC Győr–Várda LA 2–3 (1–0)

VLA: Kovács M. – Dócs, Kőrizs Á. (Kovács N.), Kovács K., Kereszti (Béres), Babjak (Juhász Dominik), Ésik Á., Kozyk, Racskó, Veress M., Krisztián A. (Rózsa S.). Edző: Deák Béla

Gól: Babjak 2, Dócs

Deák Béla: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, kétszeri vesztes állásból sikerült megfordítani az eredményt. A játékosok mentális erősségét és mindenáron győzni akarását emelném ki, ami a későbbiekben még nagyon sokat érhet. A megszokottnál sokkal több hibával és lassabb tempóban játszottunk, de akaraterővel sikerült kompenzálni a fizikális paramétereket. Az ellenfél sokkal jobb csapat annál, amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat,nagyon komoly kihívás elé állított bennünket. Nagyon örülünk a győzelemnek, de igyekszünk a helyén kezelni a történteket, a pozitív dolgokat kiemelve a hibákat kielemezve és kijavítva, napról napra fejlődni. Gratulálok a csapatnak, és köszönjük a minket az ország másik végébe is elkísérő, szépszámú, lelkes és végig pozitív szurkolóink támogatását.


A fotón: U14-es csapatunk ezúttal sem tévesztett lépést

Fotó: Nyulak Nikoletta


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló