A lényeg: maradjon NB I-ben a csapat!

2019-01-31 18:15:46
Kisvárda FC

Megtartotta szezon előtti szurkolói ankétját a futballklub, bemutatkoztak az új játékosok, megismertük a célokat,

A szombati bajnoki rajt előtt csütörtökön este megtartotta szurkolói ankétját a Kisvárda Master Good NB I-es futballcsapata. A sorrendben elhangzott beszédek, vagyis Révész Attila sportigazgató, Dajka László vezetőedző és dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő által elmondottak lényege egy volt: valahogy benn kell maradni a bajnoki év végén.

Ehhez ki-ki megtette a magáét a télen, az átigazolások megszervezésével, a szakmai munka irányításával, a háttér megteremtésével. A játékos pedig azzal, hogy edzett a holtidényben, a szurkoló pedig majd a szezon közben tehet hozzá a szerepléshez. Az érdeklődés mindenesetre arról árulkodott: sokan biztatják majd a csapatot a lelátóról.

A szurkolók megismerkedhettek az új szerzeményekkel (videofelvételek segítségével is), a visszatérő Délczeg Gergellyel, valamint Gheorghe Grozavval, Anton Kravcsenkóval, Sztavrosz Cukalasszal és Hugo Secóval. A szokásoknak megfelelően az újak a csapatkapitánytól, Lucastól vették át a mezüket. Révész Attila elmondta, hogy kitől mit várnak: Kravcsenkótól stabilitást és lehetőség szerint gólokat, Délczegtől azt, hogy teljesen felépüljön és segítségére legyen a csapatnak, a legnagyobb névtől, Grozavtól mi mást, mint gólokat, Cukalasztól érzelmet, nagy munkabírást és távoli lövéseket, Hugo Secótól gyorsaságot.

Lehetnek még búcsúzók, Jánvári Gábor és Matija Misic távozása elé nem gördítenének akadályt, adott esetben Hej Viktort is kölcsönadnák. Anderson Picót pedig a második csapathoz irányították mindaddig, míg nem éri utol magát erőben.

Kérdésekre válaszolva Révész Attila elmondta, a Ferencváros elleni kupameccsre sem feltartott kézzel utazik a csapat, de a nyolcaddöntő első meccsén adott esetben azok juthatnak szerephez, akik a bajnokságban kevesebbet játszanak. A keret bő, és úgy igazságos, hogy ők is kapjanak bizonyítási lehetőséget. Ha így is sikerül olyan eredményt elérni, amivel nyílt marad a továbbjutás kérdése, akkor a visszavágónak teljes vértezetben ugrik majd neki a csapat.

Másik szurkolónk azt kérdezte, hogy miként szuperál a pályafűtés, előfordulhat-e olyan, mint az MTK ellen, amikor havas volt a játéktér. Elő – felelte Révész Attila, ha aznap megint akkora hó esik... Egyébként pedig – ahogy honlapunk beszámolójából is kiderült – a pályafűtésnek köszönhetően már most remek a pálya talaja, játszani lehetne rajta.

Egyelőre azonban Szombathelyen lesz a meccs. A jelenlévő szurkolók azt is megtudhatták, hogyan néz majd ki a tervezett kezdőcsapat, de ez maradjon azok titka, akik ott voltak a Bessenyei-gimiben csütörtökön este. A sportigazgató szerint az a téli változások fő következménye, hogy a kispad is erősödött, onnan is minőségi játékosok szállhatnak majd be. Meglehet, a Haladás ellen ők fognak dönteni...


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-28 15:15
OTP Bank Liga, 30. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Paksi FC
2-1
1-1
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő