Visszaszerezheti a helyét

2019-03-14 15:52:33
Kisvárda FC

Gheorghe Grozav egyik célját már elérte, hiszen újra tagja lehet a román válogatottnak.

Gheorghe Grozav Kisvárdára igazolásakor bírta Cosmin Contra ígéretét, hogy amennyiben játékba és formába lendül, akkor számít a játékára a román válogatottban. Nos, a szövetségi kapitány beváltotta mindezt, és számol az NB I-ben szereplő játékosra Románia svédországi (március 23., Stockholm) és a Feröer-szigetek (március 26., Kolozsvár) elleni Európa-bajnoki-selejtezőkön.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra meghívást kaptam a válogatottba – mondta Gheorghe Grozav a csütörtöki edzést követően, amikor is ádáz és végül döntő szettben megnyert teqball-partit vívott Mihai Minca oldalán honfi- és csapattársaik, Ene Kornél és Sergiu Negrut ellen. – Azért is vagyok boldog, mert amikor Kisvárdára igazoltam, akkor elhatároztam, hogy visszanyerem a helyem a nemzeti csapat keretében. Ez most megtörtént. Többször is, legutóbb két hete beszéltem Cosmin Contrával, aki biztosított arról, hogy figyeli és figyelteti a teljesítményemet, és a jelek szerint alkalmasnak talált arra, hogy tagja legyek a válogatottnak.”

Grozav legutóbb tavaly júniusban a finnek ellen 2–0-ra megnyert barátságos meccsen szerepelt a román válogatottban, akkor az utolsó tíz percben lépett pályára a jelenleg a New York City FC-ben szereplő Alexandru Mitrita helyére. Vele akár most együtt is szerepelhet a csapatban, hiszen mindketten megkapták a behívót.

„Szeretném megragadni az esélyt, hogy akár a kezdő csapatban is kiharcoljam a helyem, az edzéseken igyekszem mindezt bizonyítani – folytatta a legutóbbi két hazai mérkőzésen a Magyar Kupában és a bajnokságban is eredményes Grozav. – Bárhol és bárhogy is számít rám a kapitány, az a fontos, hogy jól szerepeljünk a svédek és a feröeriek elleni mérkőzéseken.”

Gicu Grozav az Újpest elleni szombati mérkőzést követően már nem tér vissza Kisvárdára, hanem vasárnap Budapestről Bukarestbe repül, és csatlakozik az edzőtábort hétfőn a román főváros melletti Mogosoaiában megkezdő válogatotthoz. A játékos azonban egyelőre az Újpest elleni fellépésre koncentrál, hiszen szeretné újabb góllal győzelemhez segíteni a klubcsapatát.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló