„Valami van a levegőben”

2019-05-18 13:46:14
Kisvárda FC

Dajka László vezetőedző úgy véli, csak magában bízhat a csapat.

Hosszúra nyúlik a hét. Az utolsó bajnoki mérkőzésünket kivételesen nem szombaton, hanem vasárnap kell lejátszanunk (a budapesti női Bajnokok Ligája-döntő miatt nem rendeznek NB-s mérkőzéseket szombaton Magyarországon), így aztán egy nappal tovább feszülnek az idegek. Kell-e mondani, nem más a tét, mint a bennmaradás kiharcolása. Erre többféle opció létezik, de a legtisztább az, ha csapatunk megnyeri a vasárnap 17 órakor kezdődő Mezőkövesd elleni mérkőzést.

„Nem kicsi a feszültség, de ez teljesen normális – vett magára egy kényszeredett mosolyt Dajka László, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Ugyanakkor a feszültség mellett azért jókedvet is tapasztaltunk az edzéseken. Lehet érezni a társaságon, hogy valami van a levegőben! Úgy vittük végig ezt a hetet, hogy teljes komolysággal készültünk a mérkőzésre, ami mellett vidámságot is csempésztünk az edzésekre. Ezzel megpróbáltuk egy kicsit levenni a terhet a játékosokról, de azt senki ne mondja, hogy nincs teher. Mert van, ez kétségtelen, de reméljük, hogy ez nem látszódik majd a játékunkon.”

Ha nyerünk, akkor nem kell izgulni, de alakulhat úgy a meccs egy-egy periódusa, hogy esetleg figyelni kell a másik két rivális eredményét.

„Természetesen a másik két meccs eredménye is érdekes a számunkra – ismerte el Dajka László. – Ha a huszadik percben vezetnénk három nullra, akkor talán nem… Biztos vagyok benne, hogy a bennünket érintő mérkőzéseken szoros eredmények születnek. Mi elsősorban a saját játékunkra figyelünk, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést, mert akkor nem kell másfelé kacsingatni, de az sem mindegy, hogy mit játszanak a riválisaink. De összességében csak magunkban bízunk!”

Talán nem véletlenül mondta félig viccesen azt Dajka László, hogy mi lenne, ha már 3–0-ra vezetnénk. Merthogy októberben itthon az 1–0, februárban idegenben a 2–0 sem volt elég a győzelemhez a Kövesd ellen. Ha lesz előny, most mindenképpen meg kell tudni őrizni!

„Korábban is mondtam már, hogy nem látok ebben tendenciát, ilyenkor a szerencsefaktornak vagy éppen a véletleneknek is van szerepük – így Dajka László. – El kell ismerni, az utóbbi időszakban hazai pályán nem úgy ment a csapatnak, ahogy szerettük volna, de éppen eljött annak az ideje, hogy itthon is nyerjünk. Úgyhogy erre készülünk!

Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy mit jelentene…


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló