Többet érdemeltünk volna

2019-09-29 20:36:59
Kisvárda FC

Kimaradtak a ziccerek, a hajrában pedig jött a büntetés – BESZÁMOLÓ

Azáltal, hogy Sztavrosz Cukalasz megkezdte eltiltásának letöltését, illetve Roman Karaszjuk kidőlt a sorból, és a hosszabb sérülés miatt visszatérő Hugo Secót még nem nevezte a kezdőcsapatba Miriuta László vezetőedző, eleve kissé felforgatottnak hittük a bajnoki címvédő Ferencváros otthonában fellépő kisvárdai csapatot. Erre a helyettesek egyikének, Cornel Enének becsípődött a dereka, így ő sem állt rendelkezésre. Így aztán bajnoki meccsen először lehetett a kezdő tizenegy tagja Claudiu Bumba, Hej Viktor pedig több mint egy év eltelte után kezdett NB I-es mérkőzésen.

A temérdek változtatás ellenére ura volt a helyzetnek a Kisvárda, amely már az első percben szögletet harcolt ki, és később sem szorult be tartósan a kapuja elé, sőt, a labdát birtokolva igyekezett egyenrangú ellenfele lenni a Fradinak. Ha pedig szorult kissé a hurok, a rendre remek ütemben közbelépő Anton Kravcsenko elhárította a vészt. A 29. születésnapját ünneplő Gheorghe Grozav megugrása kínálta az első félidő legnagyobb lehetőségét, román válogatott támadónk talán még tolhatott volna egyet a Kovácsréti Márktól kapott labdán, amit végül 25 méterről lőtt a kapu bal oldala mellé. Felipének nemigen akadt dolga, és úgy pörgött le az első félidő, hogy nem volt veszélyben a döntetlen.

A második félidőre kettőt cserélt a Fradi, jött Leandro, így újra unokatestvér-találkozó volt a pályán. Lucas hamarosan koma kapcsolatba is kerül a zöld-fehérek veteránjának, aki épp a meccsre kiadott Fradi-újságban nyilatkozta, hogy keresztapja lesz a tíz napja született Natalie-nak. Leandro bemutatkozásként nagy helyzetből fejelhetett, de Felipe addigi legnagyobb védését bemutatva hárított. A másik cserejátékos, Varga Roland, majd nemsokára Leandro is szabadrúgást végezhetett el ígéretes helyzetből, de nem alakult ki belőlük veszély, Franck Boli gólja pedig valóban lesről született.

Közben beállt Hugo Seco, aki a szintén csereként érkező Gosztonyi András perdítésével lódulhatott meg a kapu felé, le is futotta Lasa Dvalit, de Dibusz Dénésbe lőtte a ziccert. Még idő sem volt kibosszankodni magunkat a történteken, amikor Kovácsréti tökéletesen beívelt szabadrúgásaa után Teodorosz Beriosz hét méterről tíz centivel fejelt a bal alsó sarok mellé. És még nem volt vége: Grozav átadása után Gosztonyi lőhetett 18 méterről, de Dibusz nagy védéssel akadályozta meg, hogy a bal alsó sarokba vágódjon a labda.

Sejthető volt, hogy ennyi és ekkora helyzet elbaltázása megbosszulhatja magát, és alig egy perccel a Dibusz-bravúr után Leandro a tizenhatoson kívülről lőtte ki a bal alsó sarkot. A ráadásban még Grozav lőhetett jó helyzetből, 21 méterről szabadrúgást, de elvétette a jobb felső sarkot.

Olyan meccset veszítettünk el, amely ha 0–0 marad, akkor sem biztos, hogy mosolyogva hagyták volna el a pályát a játékosok. A vereség pedig különösen bosszantó, mert ki tudja, mikor lesz ekkora esély országraszóló bravúrt elérni a Fradi otthonában. Egy biztos, a látottak alapján ennél többet érdemeltünk volna.


OTP BANK LIGA: 7. FORDULÓ

FERENCVÁROS–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–0 (0–0)

Groupama Aréna, 7625 néző, v.: Iványi Z. (Albert I., Lémon – Csonka, Zierkelbach)

FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali (Frimpong, 73.), Heister – Haratin – Zubkov, Sigér D. (Varga R., a szünetben), Skvarka (Leandro, a szünetben), Nguen – Boli. Vezetőedző: Szerhij Rebrov

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Protics – Lucas, Bumba (Hugo Seco, 63.) – Hej, Grozav, Kovácsréti (Sassá, 87.) – Tischler (Gosztonyi, 57.). Vezetőedző: Miriuta László

Gólszerző: Leandro (1–0) a 86. percben

A gól története

86. perc: Zubkov forgolódott a tizenhatos előterében, 18 méteres, ballábas lövése Lucast és Proticsot is érintve vágódott le. Érkezett Leandro, aki jobbal bemutatott egy lövőcselt a rárontó Hejjel szemben, majd ballal, középről 19 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1–0.


A fotón: Claudiu Bumba a Fradi otthonában debütált a kisvárdai kezdőcsapatban

Fotó: nso.hu


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló