Szabályhirdetés és ismerkedés

2019-06-25 08:09:05
Kisvárda FC

Miriuta László szereti a jó hangulatot, de a fegyelmet is megköveteli.

Új edző, új módszer, új szokások.

Azt majd csak idővel, leghamarabb az előkészületi mérkőzések során tudjuk meg, hogy Miriuta László milyen harcmodor és szerkezet mellett teszi le a voksát, de néhány játékszabályt már a hétfői első találkozás alkalmával tisztázott új tanítványaival.

„Először is szeretném elérni, hogy a magyar legyen a hivatalos nyelv az öltözőben. Tudom, hogy soknemzetiségű a csapat, de ha már Magyarországon vagyunk, meg kell tisztelni azzal a magyarokat, hogy a nyelvükön is meg tudjanak szólalni a játékosok. Azoktól az idegenlégiósoktól, akik már minimum a második évüket kezdik itt, talán nem is olyan nagy kérés ez” – mondta Miriuta László, aki nyomatékot adva ennek, az első beszédét is magyarul tartotta meg, holott beszél még románul, németül, angolul, olaszul és franciául is.

Az új vezetőedző által kihirdetett házirend szerint az edzések kezdése előtt immár nem fél, hanem háromnegyed órával lesz a találkozó, az esetleges késének megvan a büntetési tétele, percekre lebontva. A telefon használata az öltözőben szigorúan tilos, egyben büntetendő is.

„Szeretem, ha jó a hangulat a csapatomnál, de a fegyelmet is megkövetelem. Ez a hét még az ismerkedésről szól, hiszen a játékosokat eddig csak felvételről láttam, de az első foglalkozás után a nyolcvan százalékuk esetében már arcot is tudok rendelni a névhez” – árulta el Miriuta László, aki kedden egy gyakorlást vezényel a keretnek, szerdától péntekig viszont két-két edzés szerepel a napi programban, hogy a hét a szombat délelőtti egymás közötti játékkal záruljon.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló