Nyitva marad számára az ajtó

2020-01-09 00:24:23
Kisvárda FC

Sok Kisvárda-mezt és szép emlékeket vitt magával Portugáliába a távozó szélső.

A tavalyi egyiptomi edzőtáborozás alkalmából még, a mostanin már nem a csapatunk játékosa a Kisvárda Master Good és az magyar NB I-ben a mostani bajnokságban egyedüliként szereplő portugál futballista, Hugo Seco. A 31 éves szélső maga kérte a bajnokság végéig érvényes szerződése felbontását – a hétfői visszatérése után és a keddi végleges hazautazása előtt búcsúzásképpen arról is beszélt, hogy miért döntött így.

„Az én döntésem volt, méghozzá a megváltozott családi körülményeim miatt – mondta Hugo Seco, aki kisvárdai színekben 2019-ben 27 bajnoki meccsen 1470 percet töltött a pályán, 16-szor volt a kezdő tizenegy tagja, de csak két meccset játszott végig, egy gól, három gólpassz és öt sárga lap fűződik a nevéhez. Ezek ugyan nem túl kiemelkedő statisztika adatok, de az úgynevezett plusz-mínusz mutatója (a pályán töltött időszak alatt szerzett-kapott gólok különbsége) neki a legjobb, 6-os a kisvárdai csapatban az NB I-ben, mindez hasznos játékra vall. – Anyukám visszaesett a daganatos betegségbe, miközben az október végén született kisfiammal a feleségem tavasszal még nem tudna Kisvárdára költözni. Talán érthető, hogy nagyon hiányoznak a szeretteim, így meg kellett hozni ezt a nehéz döntést. Úgy határoztam, számomra most az a fontosabb, hogy a családommal együtt legyek Portugáliában, bár nagyon megszerettem Kisvárdát, a klubot, a klubnál dolgozókat, a csapattársakat és a szurkolókat. Azért sem lett volna okom a váltásra, mert különösen az őszi szezonra nagyon jól összeállt és jól játszott, jó eredményeket ért el a csapat, miközben a klub is szépen építkezett.”

A beszélgetésünk pillanatában Hugo még csak 99 százalékra mondta, hogy a portugál másodosztályú Farense lesz a következő klubja. Azóta azonban a saját Facebook-oldalán hivatalosan bejelentette, hogy megvan az új klubja, ami valóban a Farense. Közben már csak abból is lehetett látni a váltás nehézségét, hogy olyan fotót is közölt, amelyen a teljes családja az ő kisvárdai mezét viseli.

„Mindenkinek vittem Kisvárda-mezt, aki fontos számomra, tehát a családomnak és a barátaimnak is – mosolygott Hugo Seco. – Hasonlóan éreztem itt magam, mint Portugáliában, az emberek ugyanolyan kedvesek és befogadóak itt, mint a szülőhazámban. Úgy megyek el Kisvárdáról, hogy az ajtót nyitva hagyjuk, már csak azért is, mert mindenki nagyon rendes volt itt velem. Ki tudja, alakulhat még úgy az élet, hogy visszatérek Kisvárdára, ennek a lehetőségét nem vetném el. Tizenkét hónapot játszottam itt, ezt az időszakot teljes egészében a csapatnak szenteltem.”

A kérdésre, hogy melyik volt a legszebb kisvárdai pillanata a játékosnak, szinte helyette adnánk meg a választ, hogy természetesen a Diósgyőrnek április 13-án, a 91. percben lőtt, egyenlítést (1–1) érő bombagólja.

„Kétségtelenül az egyetlen kisvárdai színekben szerzett gólom emlékezetesre sikeredett, de számomra felemelőbb volt, amikor a Mezőkövesd elleni győzelemmel az előző bajnokság utolsó fordulójában kiharcoltuk a bennmaradást – adta meg a saját válaszát Hugo Seco. – Az egy nagyon nehéz szezon lezárását jelentő nagy siker volt, hiszen a csapat az első évében meghosszabbította tagságát az élvonalban. Szerintem minden, a Kisvárdához kötődő ember számára ez volt a legfontosabb győzelem – így vagyok ezzel én is.”


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló