Mentalitás, sikerorientáltság

2020-02-06 21:41:29
Kisvárda FC

Bódog Tamás nem érzi úgy, hogy fenekestől fel kellene forgatnia mindent – INTERJÚ

A németországi életét feladva fogadta el a kisvárdaiak hívó szavát. Mennyire volt nehéz meghozni a döntést? – kérdeztük Bódog Tamást, csapatunk új vezetőedzőjét.

– Annyiban nem, hogy jól összerakott csapattal dolgozhatok, és itt vannak hosszabb távú célok, amelyek megvalósulásában tudok is segíteni. A Diósgyőrből távozásom óta eltelt lassan két évet sem futball nélkül töltöttem, hiszen látogattam edzéseket és konferenciákon vettem részt, szóval igyekeztem képezni magam. Ha az elején nem is, de az utóbbi időben már igen csak hiányzott a napi munka és tempó, ami jellemzi az edző életét. Megfordultam több országban, több csapatnál, Dániában, Ausztriában és Angliában látogattam meg korábbi csapattársaimat, miközben természetesen lakóhelyem, a Mainz mérkőzéseit és edzéseit is figyelemmel követtem.

– Azért az NB I-et illetően is képben van?

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy olyan szinten, mint két évvel ezelőtt, hiszen azóta inkább német és angol mérkőzéseket látogattam valamint igyekeztem több időt fordítani a családomra is. Azért természetesen képben voltam, figyeltem a magyar bajnokságot, maximum nem olyan intenzitással, mintha benne dolgoznék.

– Egy, kívülről látott mérkőzés tapasztalata alapján, mi a reálisabb? A Kisvárda téli szünet előtti hetedik helyezése vagy a mostani tizedik, és vele együtt az, hogy az ön irányításával a bennmaradásért fog küzdeni?

– Úgy látom, a keret erősebb attól, ahol jelenleg a csapat áll, de ahhoz túlságosan rövid idő telt el, hogy pontosan megítéljem a csapat pontos erejét. Úgy gondolom és azt hallottam, hogy jóképességű játékosok alkotják a keretet, remélem, jól is tudunk majd szerepelni.

– Az öltözőbe belépve mit tartott a legfontosabbnak elmondani a játékosoknak?

– A csütörtöki edzés előtt szóltam néhány szót a csapathoz, kihangsúlyozva, hogy nálam nagyon fontos a hozzáállás és a mentalitás. Fontos, hogy csapatként működjünk, mindenki egy irányba húzzon, és akarjon sikert elérni, sikerorientált legyen.

– A csütörtöki edzést még kívülről nézte, a péntekit már ön tartja, szombaton pedig meccselhet. Mire elég ez a rövid idő?

– Az biztos, hogy rövid az idő, hiszen a bemutatkozó kézfogás után máris meccselhet az ember. Fenekestől nem forgatok fel mindent, de egy-két olyan alaptörvényt megosztok a játékosokkal, amelyek meghatározzák majd a játékunkat. Olyan nagy változtatásokat nem akarok eszközölni, amelyeket egy nap alatt véghez sem tudna vinni az ember.

– Technikai, egyben magánjellegű kérdés: a családja marad a németországi Mainzban, vagy önnel tart?

– Mivel a gyermekeim egyetemre járnak Németországban, a család marad Mainzban, és megy az az ingázás, ami eddig is megvolt, függetlenül attól, hogy éppen hol is dolgoztam – Dániában, Lipcsében vagy éppen Diósgyőrben.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló