Kezdetét vette a Miriuta-korszak

2019-06-24 16:46:57
Kisvárda FC

Megkezdődött a felkészülés, vannak már új arcok, de akadtak hiányzók is.

A vakáció sosem elég hosszú.

Nagy igazsága van annak, amit Brana Ilics mondott, mielőtt Rados Proticcsal egyetemben aláírta volna az újabb egy évre szóló szerződését. Ezzel együtt egy rossz szavuk sem lehet a mostani szabadság hosszára az NB I-es labdarúgóknak, a kisvárdaiaknak öt hét jutott belőle – szemben a tavalyi kettővel.

Az új vezetőedzőnek, Miriuta Lászlónak most is alig két hetet tett ki a pihenő, hiszen június 12-én még a román Sibiu csapatát irányította, és tartotta benn az osztályozón. A korábbi kilencszeres magyar válogatott labdarúgó kis izgalommal várta a kezdést, de a csapat előtt tartott beszédéből már nem hiányzott a humor. Mint elmondta, ezen a héten számára az a legfontosabb, hogy mindenkit megismerjen a keretből.

A korábbi játszótársak nagy örömmel köszöntötték egymást, és kedvesen az újoncokat. A már aláírt szerződéssel rendelkező Rubus Tamás és Baranyai Ádám szinte egyszerre érkezett, Zöldesi Illésnek pedig „csak” az öltöző és a stadion volt új (no meg a legtöbb új csapattárs), a közeg nem annyira. A légiósok közül néhányan még távol vannak, ők a hét közben kapcsolódnak be a munkába. A román válogatott Európa-bajnoki selejtezőin foglalkoztatott Gheorge Grozav csütörtökig kapott pihenőt, családi és egyéb okok miatt Sztavrosz Cukalasz, Hugo Seco, Sassá és Felipe pedig ugyancsak a hét közepén csatlakozik. Visszatért ugyanakkor Anderson Pico, aki a tavasz közepén a műtétje utáni rehabilitációra utazott haza, Brazíliába. Érkezett egy próbajátékos is: Nikházi Márk korosztályos válogatott is volt, majd több NB I-es klubban is megfordult, legutóbb pedig Pakson játszott.

A hétfői tréninget a korábbi centerpályán, a vár oldalában tartotta meg a szakmai stáb. Kedden ismét délután lesz edzés, szerdától viszont indul a napi két gyakorlásból álló időszak. Az első edzőmeccset a jövő héten szerdán játssza a csapat ukrán másodosztályú riválisa ellen.

Addig is az edzések között pedig ott visszhangozhat a fülekben az, amivel Miriuta László befejezte a beszédét: „Munka, munka, munka.”


KISVÁRDA MASTER GOOD 2019-2020, ELSŐ EDZÉS

A tavalyi csapatból maradó és jelenlévő játékosok: Anderson Pico, Teodorosz Beriosz, Délczeg Gergely, Cornel Ene, Gosztonyi András, Hej Viktor, Brana Ilics, Roman Karaszjuk, Kovácsréti Márk, Anton Kravcsenko, Lucas, Bohdan Melnik, Mihai Minca, Sergiu Negrut, Rados Protics, Mihajlo Rjasko

Kölcsönből visszatérő játékos: Zöldesi Illés

Új játékosok: Baranyai Ádám, Rubus Tamás

Próbajátékos: Nikházi Márk

A második számú csapatból felkerült és jelenlévő játékosok: Elek Ádám, Gyüre Tamás

A héten kapcsolódnak be a munkába: Sztavrosz Cukalasz, Felipe, Gheorghe Grozav, Hugo Seco, Sassá

Távoztak: Horváth Zoltán, Pavlo Lukjancsuk, Patrick Mevoungou, Matija Misic, Vári Barnabás


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló