Félpályás gól és „panenkázás”

2019-02-26 23:14:24
Kisvárda FC

Állva halt meg a csapatunk, amely hazai pályán is megnehezítette a végül nyolc közé jutott Ferencváros dolgát – TUDÓSÍTÁS

Ha abból indulunk ki, hogy az élvonalban szereplő futballcsapatok számára a bajnokság az elsődleges, akkor bizony megállapíthattuk, hogy a Ferencváros a hazai pályán megszerzett kétgólos előnye ellenére sem bízott semmit a véletlenre. Szerhij Rebrov vezetőedző hat játékosát is meghagyta a kezdőben a Puskás Akadémia elleni tizenegyből, míg Dajka László csak hármat, akikhez csatlakozott a mezőkövesdi fellépést eltiltás miatt kihagyó Horváth Zoltán.

Emlékezhetünk rá, a Fradi otthonában az első félidő a Várdáé volt, és most sem voltak megijedve a piros-fehérek. Tizenegyest is kaphattak volna a hazaiak, de Leandro „könyökösét” nem fújta be Nagy Róbert, fél perc múlva pedig már másról szólt a történet: Fernando Gorriarán 50 méterről emelte a hálóba a labdát a túlontúl kint álló Mihai Minca felett.

Az argentin spílernek gyakorlatilag ez volt az utolsó megmozdulása, mert Ene Kornél korábban rátaposott a sarkára, és már átvérzett a sportszár akkor is, amikor a gólt szerezte (a meccs után Ene a Fradi öltözőjéhez ment, ott kért elnézést Gorriarántól, aki láthatóan nem neheztelt a védőre).

A továbbjutás gyakorlatilag eldőlt, de a Kisvárda nem adta fel a reményt, hogy legalább egy döntetlent összehozzon a Fradi ellen – a negyedik egymást követő tétmeccsükön. Ahogy beállt, Gheorghe Grozav rögtön veszélyt jelentett a kapura, és ő volt az, aki gólra váltotta a Lasa Dvali kezezéséért (semmivel sem volt külön az eset, mint a Leandróé, amelyért nem járt büntető az elején, pedig, ha akkor megvan az előny, teljesen más a meccs) járó büntetőt. De hogyan! „Panenkázva”, vagyis az eldőlő Dibusz Dénes helyére löbbölve. Egyúttal kiderült, Grozavnak van ott vér, ahol lennie kell, hiszen éppen egy ilyen módon elhibázott tizenegyes jelentette a vesztét, és került átadólistára előző klubjánál, a Dinamo Bucurestinél.

Grozav a hajrában is nagyon élt, esernyőzött, „rabonázott”, kapura lőtt, vezérletével közelebb állt a győzelemhez a Várda. Ez végül elmaradt, még úgy is, hogy az utolsó perceket emberelőnyben játszotta a házigazda. De ebből a meccsből és eredményből is erőt lehet meríteni.


MAGYAR KUPA: NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROS1–1 (0–1)

Kisvárda, 1752 néző, v.: Nagy R. (Varga Zs., Márkus P.)

KISVÁRDA: Minca – Melnik, Beriosz, Ene, Anderson Pico (Karaszjuk, 43.) – Lucas, Protics – Ilics, Cukalasz, Sassá (Hogo Seco, 72.) – Horváth Z. (Grozav, 56.). Vezetőedző: Dajka László

FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic (Dvali, 63.), Botka, Heister – Haratin (Sigér D., 54.), Leandro – Bőle, Lanzafame, Gorriarán (Szerető, 40.) – Böde. Vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gólszerző: Gorriarán (0–1) a 33., Grozav (11-esből, 1–1) a 69. percben

Kiállítva: Bőle a 88. percben

Fontosabb események

33. perc: Gorriarán ballal átvette a labdát, felnézett, majd 50 méterről kapura ívelt. A labda a kinn álló Minca felett a kapu jobb oldalába hullott, 0–1.

69. perc: Ilics lőtt 13 méterről kapura, a labda Dvali könyökéről vágódott le. Tizenegyes! A büntetőnek Grozav futott neki, és a balra dőlő, és kétségbeesetten visszanyúló Dibusz felett lágyan a kapu közepébe emelte a labdát, 1–1.

88. perc: Melnik csúszott rá Bőle lábára az oldalvonalnál, majd a ferencvárosi játékos megtaposta a kisvárdai védő hátát, amiért a kiállítás sorsára jutott.

Továbbjutott: Ferencváros, 3–1-es összesítéssel


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló