Ez nem kieső csapat!

2018-09-09 17:54:03
Kisvárda FC

INTERJÚ: Gosztonyi András úgy érzi, innentől kezdve lehet igazán segítségére a komoly játékerőt képviselő társaságnak.

Gosztonyi András számára felemásra sikeredett az elmúlt bajnoki év, hiszen csapatával, a Kisvárda Master Goodal feljutást ünnepelhetett, így 2015 után újra az NB I-ben játszhat, de sérülések hátráltatták abban, hogy igazán formába lendüljön. Az új idényben aztán mind a hét meccsen szerephez jutott, eddig 411 percet töltött a pályán, ötször volt tagja a kezdőcsapatnak, és két meccset játszott végig. Augusztusban aztán gyarapodott is a Gosztonyi-család, megérkezett a tavaly júniusban született Barnabás kistestvére, Benedek, úgyhogy mozgalmasan telnek a 27 éves futballista napjai.

Milyen a kétgyermekes futballisták élete?

Fárasztó nagyon – mosolygott Gosztonyi András. – Az utóbbi hetekben itt voltak velünk a szüleim, és a párom, Kata édesanyja is, ők nagyon sokat segítettek. Hétfőtől viszont még jobban ki kell vennem a részem a nagyobbik fiú felügyeletéből, hiszen magunkra maradunk. Az elmúlt hetekben tudtam pihenni is, így viszont nincs mese, játszanom kell vele, és szaladnom utána. De nem panaszkodom, hiszen persze, hogy örömömet lelem benne.

Akkor otthon is hasznát veszi annak, hogy már felépült a sérüléséből. Le is zárta magában ezeket a megpróbáltatásokkal járó hónapokat?

Az előző bajnoki évnek a felét kellett kihagynom combizom-szakadás és fáradásos lábtörés miatt. Most kezdem utolérni magam, kezd visszajönni a dinamikám, az MTK elleni mérkőzésen már talán látszódott is, hogy van bennem sebesség. Dajka Lászlóval teljesen más jellegű munkát végzünk, mint addig, azt gondolom, ez látszik is a csapat játékán, a fizikai mutatókban és a párharcok megnyerésében is. Egyáltalán, kezd körvonalazódni az, hogy mit is akarunk játszani.

A hetet zéró egymás közötti edzőmeccs után beszélgetünk, és a meccsen nagyon szép szabadrúgásgólt szerzett, olyat, amelyből az első kisvárdai évében többször is eredményes volt. Várhatjuk az ilyet a bajnoki folytatásban is?

Ha fél évig nem játszik az ember, az azért nyomot hagy az önbizalmában is. Nem is alapoztam a nyáron, az első edzőmeccsem a csapat számára főpróbát jelentő nyíregyházi volt, amelyen tíz percet játszottam. Azóta viszont minden meccsen lehetőséghez jutottam, hiányzott a fokozatosság. Mostanra jutottam el odáig, hogy jó játékkal és talán gólokkal is tudom majd segíteni a csapatot. A tényleg nagybetűs csapatot.

Túl van a korábbi csapatai, így a Vidi, a Diósgyőr és az MTK elleni meccseken, következik a legutolsó magyarországi NB I-es klubja, a Haladás elleni mérkőzés. Érzelmileg megérintette, megérinti bármelyik is?

Nem különösebben. Ha választanom kellene, akkor az MTK elleni azért valamennyire mégis, hiszen ott nőttem fel, az ellenfél soraiban is voltak korábbi csapattársaim, köztük a legjobb barátom, Lala, azaz Lencse László. Milyen érdekes, hogy pont azt a meccset tudtuk megnyerni!? De az az eredmény is mutatta, hogy csapatunk azért cseppet sem leírandó, sőt, jelen pillanatban ez egy komoly játékerőt képviselő társaság.

Ezt már a bajnokság elején is így gondolta?

Őszintén megvallva, volt olyan pillanat, amikor kezdtem hitehagyottá válni, ráadásul a sorsolásunk is nagyon kedvezőtlen volt. Persze, mindenki ellen kell egyszer játszani, csak nem mindegy, hogy a Diósgyőr ellen kezded a bajnokságot hazai pályán, vagy pedig a Vidi ellen, ami után még kétszer elmész idegenbe, majd fogadod a Ferencvárost. A rossz eredmények magukkal hozták a görcsösséget, de amióta Dajka László átvette a csapatot, sok a változás, látszik, hogy mit is akarunk. Nekem, támadónak jobban fekszik ez a fajta játék, mint amikor a saját tizenhatosunkon kellett védekezni, és onnan kellett volna felérni a másik kapuhoz. Az utóbbi meccseken többször szereztünk labdát a félpályánál is, és azért onnan könnyebb elindulni.

Tehát bizakodó a folytatást illetően?

Abszolút bizakodó vagyok, ha a Haladás ellen nyerünk, akkor lesz igazán értéke az MTK otthonában szerzett három pontnak. De azt most borítékolom, hogy ez nem kieső csapat.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló