Elfelejteni a kishitűséget

2019-08-30 18:58:26
Kisvárda FC

Hiába favorit a Fehérvár, Miriuta László már csak olyan, hogy mindenki ellen nyerni szeretne.

Ha valaki a bajnokság előtt felajánlja Miriuta Lászlónak, a Kisvárda Master Good vezetőedzőjének, hogy csapata az első négy meccséből hármat megnyer, akkor azt alighanem boldogan elfogadja.

„Nagyszerűen kezdtük a bajnokságot, ez tény, de ez jószerivel semmit nem jelent, mert még csak most kezdődött – ismerte el Miriuta László. – Most pedig következik egy kőkemény ellenfél, hiszen szombat este nagyon jó csapattal találkozunk. A Fehérvár remek játékosállománnyal rendelkezik, kiváló edzővel, és az általam nagyon jól ismert sportigazgató, Kovács Zoltán is remek munkát végez. Nem kétséges, a Ferencvárossal együtt a Fehérvár a két legjobb csapat jelenleg Magyarországon.”

Fel lehet-e nőni a feladathoz a Mol Aréna Sóstóban? Vagy pusztán csak az a cél, hogy ne folytatódjon a sorminta, és a Kaposvár ellen elért négy, majd a Diósgyőrnek berámolt öt gól után ne kapjunk hatot a „Vidi” harmadik hazai mérkőzésén…?

„Nyugodtan játszhatunk szombaton, veszítenivalónk nem nekünk van – így a tréner. – Mondhatjuk, hogy nem dől össze a világ, ha kikapunk Fehérváron, de én már csak úgy vagyok vele, hogy szeretnék minden mérkőzést megnyerni. A mérkőzés null nullról indul, így a kezdés pillanatában máris van egy pontunk. De az számít, hogy a végén mennyit írhatnak be a nevünk mellé, azon leszünk, hogy gyarapodjon a pontjaink száma. Megpróbáljuk megragadni az esélyt, ha lesz helyzetünk, azt be kellene lőnünk. Nem hinném, hogy olyan kishitűen kellene pályára lépnünk, hogy csak a nagy különbségű vereség elkerülése lenne számunkra a cél, a Debrecenben kapott négy gól egyébként sem esett jól. A másik három meccsünkön összesen egyszer találtak be a kapunkba, azt a fajta stabilitást kell mutatnunk, amit a Paks, a Honvéd vagy az Újpest ellen.”

Vezetőedzőnknek játékosként a második magyarországi klubja volt a székesfehérvári, amely akkor Videoton FCF néven szerepelt.

„Fél évet töltöttem Fehérváron, de nagyon szépek az emlékeim – mosolygott Miriuta László. – Csongrádi Ferenc volt az edzőnk, a csapattársaim között volt Tóth Norbert, Takács Lajos vagy éppen Horváth Ferenc. Akkor az őszi szezonban rosszul szerepelt a Vidi, így tavasszal a bennmaradás volt a tét. Nem kevés pénzt áldoztak értem, húszmillió forintot fizettek a Győrnek, vagyis a vezetők mindent megtettek az NB I-es tagság megőrzéséért. Végül benn is maradtunk, ami után a Ferencvároshoz igazoltam.”

Miriuta László a szombati meccsen nem számíthat a továbbra is sérült Anton Kravcsenkóra valamint az Újpest elleni találkozó elején kényszerből lecserélt Hugo Secóra. Utóbbi egyhetes gyógykezelésre hazautazott Portugáliába.


Fotó: szon.hu


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló