Bolgár válogatott játékos érkezik

2020-12-19 14:49:04
Kisvárda FC

A Szlavia Szófia 10-es mezének eddigi birtokosa igazolt Kisvárdára.

Huszonnégy éves, aktív bolgár válogatott játékost igazoltunk. Janisz Karabelov végig a pályán volt az október 8-i, Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki-pótselejtező elődöntőn, amelyet a mieink 3–1-re nyertek meg Szófiában. Karabelov hatszoros válogatott játékos, előtte végigjárta a korosztályos nemzeti csapatokat is. A Szlavia Szófia neveltje, végig abban a klubban szerepelt eddig, leszámítva az egyszeri kölcsönadását a másodosztályú Carszko Szelóhoz. A középpályás a Szlavia Szófiában az utóbbi időben a 10-es mezt és a csapatkapitányi karszalagot is viselte, eddigi klubjában 137 bajnokin szerepelt és kilenc gólt szerzett. Tagja volt a 2017-2018-ban Bolgár Kupát nyert csapatnak.


– Még csak most ér véget az őszi szezon, és máris bejelenthettük az érkezését. Mitől gyorsultak fel ennyire az események?

– Lejárt a szerződésem a nevelőklubomnál, új kihívásokat szerettem volna keresni, erősebb bajnokságba igazolni – válaszolta megkeresésünkre Janisz Karabelov, legfrissebb szerzeményünk. – Ehhez passzolt a Kisvárda megkeresése, és a tárgyalások során meggyőződhettem róla, hogy feltörekvő klubról van szó, amelyik minden téren klappol a terveim valóra váltásához.

– Azt mondta, erősebb bajnokságba vágyott. Biztos benne, hogy a magyar élvonal erősebb a bolgárnál?

– Igen, egyértelműen. Tudok róla, hogy Magyarországon állami támogatás révén is fejlesztik a sportágat, sok szép stadion épült, a klubok helyzete is stabil. Ez számomra garancia, hogy a fejlődés szempontjából is jó helyre kerülök.

– Netán a bolgár–magyar meccsen tapasztaltak is ezt mondatják önnel?

– Jobbak voltak a magyarok, de az számunkra egy balszerencsés meccs volt, különös kapott gólokkal. Sajnálom, hogy így alakult, mert ki szerettünk volna jutni az Európa-bajnokságra, ami így a magyaroknak adatott meg, sok sikert nekik!

– Mit gondol: Kisvárdáról is be tud majd kerülni a bolgár válogatottba?

– Ezért is dolgozom, hogy felhívjam magamra a figyelmet, miközben az a célom a következő fél évre, hogy hozzásegítsem a klubomat a céljai eléréséhez.

– Igaz a hír, hogy a gyermeke már Magyarországon születik meg?

– Hm, ezt még nem tudom pontosan. A barátnőmmel együtt júniusra várjuk az első babánkat, de még nem döntöttük el, hogy Magyarországon vagy otthon, Szófiában lesz-e a szülés. Január harmadikán érkezem, másnap kezdődik a felkészülés. Addig is mindenkinek jó pihenést és boldog karácsonyt kívánok!

Janisz Karabelov a magyarok elleni meccsen, Nagy Ádámmal...

...és a Szlavia Szófia 10-es mezében, csapatkapitányként a gólját ünnepelve


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló