Az első benyomások Grozavról

2019-01-19 12:01:21
Kisvárda FC

Nagy Sándor utánpótlás szakmai igazgató szerint jó állapotban érkezett Kisvárdára a 27-szeres román válogatott játékos.

A kedd este óta Kisvárdán tartózkodó, akkor a csaknem szenzációval véget érő Kisvárda Master Good SE–Győri Audi ETO KC női kézilabda bajnokit (28–30) megtekintő, majd szerdán csapatunkhoz aláíró Gheorghe Grozavval Nagy Sándor utánpótlás szakmai igazgató és Vas Dávid erőnléti edző készült külön az elmúlt napokban, hiszen felnőtt csapatunk Egyiptomban edzőtáborozott. Háromszéki születésűként Nagy Sándor egyébként is képben van a romániai futballt illetően, főként, hogy másfél éve még a román élvonalbeli OSK Sepsiszentgyörgyöt irányította vezetőedzőként.

„Az egyik legértékesebb román labdarúgót sikerült leigazolnia felnőttcsapatunknak, ő lehet az egyik legjobb futballista a magyar ligában – erősítette meg a korábban mások által is elmondottakat Nagy Sándor. – A közös munka során felméréseket végeztünk, illetve olyan jellegű feladatokat, amelyet egyedül is el lehet végezni. Elsősorban erőnlétit, de előkerültek olyan eszközök is, amelyek segítségével labdás edzéseket is tudtunk neki tartani. A felmérések azt mutatták, hogy tökéletes edzettségi állapotban érkezett hozzánk, a technikai edzéseken pedig kiderült, hogy mindkét lábával nagyszerűen bánik a labdával, nem jön zavarba, ha esetleg nem úgy érkezik felé a labda, ahogy azt várni lehetne. Biztos, hogy erősödik vele a csapat, úgy gondolom ilyen szintű igazolást a télen egyik magyar csapat sem tudott eddig felmutatni.”

A 27-szeres válogatott Gheorghe Grozav nyilván tájékozódott arról, hogy hova is került. Mit lehetett rajta észrevenni, elégedett azzal, amit eddig tapasztalt?

„Ó, nagyon is, rácsodálkozott a létesítményhelyzetre, az eszközökre, amit használtunk, némelyikkel még nem is találkozott Romániában. Mindennel nagyon elégedett, és nagyon várja már, hogy találkozzon, és együtt edzhessen a csapattársakkal. A román sajtó eléggé lehúzta őt, amiért a magyar élvonalba igazolt, de Cosmin Contra szövetségi kapitány megvédte őt, mondván, ha rendszeresen jó teljesítményt nyújt, és rúgja a gólokat, akkor Kisvárdáról is beválogatja. Grozav miatt biztos nagyobb figyelem irányul majd a román média részéről a Kisvárda mérkőzései iránt” – tette hozzá Nagy Sándor.


A fotón: Gheorghe Grozav fizikai állapotát alaposan szemügyre vették Kisvárdán


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló