A második hely a tét

2020-11-19 18:46:46
Kisvárda FC

A birtokolt pozíciók alapján Kisvárdán rendezik az OTP Bank Liga 11. fordulójának rangadóját – BEHARANGOZÓ

A bajnokság legjobb formában lévő csapata látogat pénteken 20 órától a Várkerti Stadionba a szintén jó mutatókkal rendelkező kisvárdaiakhoz. Amióta a Ferencváros elleni 5–0-s vereséget követően edzőt cseréltek a paksiak, és Bognár György vezeti a szakmai munkát, azóta hat meccsen öt győzelmet és egy döntetlent értek el, és 18–6-os gólkülönbséget produkálva a tabella második helyére léptek előre.

Ami bennünket illet, az utóbbi hat meccsünkből négyet nyertünk meg egy-egy döntetlen és vereség mellett. Különösen az idegenbeli szereplésünk miatt van miért dicsekedni, legutóbbi öt, otthonuktól távol rendezett meccsünkből négyet megnyertünk és egy adtunk döntetlenre, miközben azért legutóbb a bajnokságbeli első várkerti sikerünk (Diósgyőr, 1–0) is megszületett.

Miután a második helyezett látogat a harmadikhoz, nem túlzás, a forduló rangadóját rendezik, még akkor is, ha az első kör utolsó játéknapjának programjában a Honvéd–Ferencváros meccs is szerepel.

Az utóbbi időben tehát mindkét csapat gólerős arcát is megmutatta, ugyanakkor a Kisvárda eddigi 75 NB I-es meccse közül egy végződött 0–0-ra: tavaly február 9-én, épp a Paks ellen, hazai pályán. Most, hogy ilyen passzban van a két csapat, vezetőedzőnk vajon elképzelhetőnek tartja, hogy pénteken is gólnélküli meccset játsszanak egymással?

„Remélem, nem így lesz, mégpedig azért, mert felénk billen majd a mérleg nyelve – válaszolta Supka Attila. – A Paks stílusa megváltozott azóta, amióta Bognár György a vezetőedző, nem kontrákra rendezkednek be, hanem direkt támadófutball jellemzi őket. Gólerősen játszanak, ez óvatosságra kell, hogy intsen bennünket, ugyanakkor nem hiszem, hogy változtatni kellene a stílusunkon, ugyanabban a harcmodorban kell futballoznunk, ahogy eddig is. Fontos, hogy hazai pályán is legyenek győzelmeink, illetve az első körtől is győzelemmel szeretnénk búcsúzni, annak tudatában is, hogy még van egy elmaradt mérkőzésünk a Fehérvár ellen.”

Amennyiben csapatunk három ponttal gazdagodik pénteken, akkor átveszi a második helyezést ellenfelétől. A mérkőzést kénytelen kihagyni a Zalaegerszegen kiállított, és egy meccsre eltiltott csatárunk, a házi góllövőlistát vezető Fernando Viana. A kormányrendelet értelmében a találkozót zárt kapuk mellett rendezik, az M4 Sport élő közvetítése mellett.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló