Kockázat nélkül nincs siker

2018-08-23 20:24:22
Kisvárda FC

Dajka László szerint csapatunknak nem kell megijednie a Diósgyőrtől, de csakis jó teljesítménnyel győzhető le a szombati ellenfél.

Kétszer játszott Felcsúton, kétszer Budapesten és szombaton másodszor lép fel hazai környezetben, a Várkerti Stadionban a Kisvárda Master Good csapata. Az ellenfél a Diósgyőri VTK lesz, amely a múlt héten megszerezte első győzelmét (1–0) – a Haladás ellen. Csapatunk is lezárt egyfajta rossz sorozatot, hiszen a Puskás Akadémia vendégeként gólt és pontot is szerzett (1–1).

„Amit elképzeltünk, azt Felcsúton nagyjából megvalósítottuk – mondta csapatunk vezetőedzője, Dajka László. – Bátrabbak voltunk és mi is sokat birtokoltuk a labdát, ezen a téren tehát történt előrelépés. A hazai meccseknek is megvan a maga veszélye, de itthon meg kell tanulnunk azt, hogy miként kell dominálni egy mérkőzésen. A Videoton és a Ferencváros ellen persze saját környezetben sem lenne ez teljesen elvárható, de a többi csapat ellen jó lenne uralni a mérkőzést. Ha nem is a meccs teljes egészében, de arra készülünk, hogy nyomást gyakoroljunk az ellenfélre, szögleteket és szabadrúgásokat harcoljunk ki, azokból pedig veszélyt teremtsünk a Diósgyőr kapujánál. Jó lenne látni az elejétől kezdve, hogy melyik is a hazai pályán játszó csapat. Ezzel együtt nem adhatjuk fel a biztonságos védekezésünket sem, mert ha nem kapunk gólt, akkor nagyobb az esélyünk a győzelemre is. Persze, bizonyos kockázatot bevállalva kicsit feljebb toljuk majd a védekezésünket, de ez másképpen nem is megy, hiszen enélkül nem tudnánk eljutni az ellenfél kapujához.”

A vezetőedző meglátása szerint a Diósgyőr eddigi szereplése mennyire reális vagy éppen csalóka?

„Veszélyes csapattal találkozunk, ráadásul nem tudhatjuk, melyik arcukat mutatják, és mire is számíthatunk tőlük – felelte Dajka László. – Megijednünk nem kell, mert ez a Diósgyőr verhető, de ahhoz nekünk jó teljesítményt kell nyújtanunk.”

A tréner továbbra sem számíthat a sérüléssel bajlódó Izing Martinra és Jánvári Gáborra, a műtét után gyógyulgató Mihajlo Rjaskóra valamint az eltiltott Teodorosz Berioszra. A korábban ugyancsak eltiltott Anton Sinder már nem tagja a keretnek.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló