„Mutassák meg az igazi arcukat, a karakterüket!”

2018-08-03 12:27:06
Kisvárda FC

Az Újpest elleni mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól Révész Attila sportigazgató beszélt.

Harmadik nekifutásra is nemzetközi kupaszereplő csapattal játszik a Kisvárda Master Good csapata, az eddigieknél jobb játék és eredmény elérésének reményében. A vasárnapi házigazda, a Magyar Kupa-győztes Újpest csütörtökön telt ház előtt fogadta a Szusza-stadionban a spanyol Sevillát, amelytől 3–1-re kapott ki, és 7–1-es összesítéssel vérzett el vele szemben. Kisvárdai oldalon pedig az edzőváltás jelentette a hét fő eseményét, Kondás Elemért a végleges utód megtalálásáig megbízott edzőként addigi egyik segítője, Kocsis János váltotta a kispadon.

„Ez a hét más volt, mint a korábban megszokottak, frusztráltabban indult, majd az események letisztulása és csillapodása után meghatároztuk a feladatokat, amelyek elsősorban a motivációs és mentális részre vonatkoztak – mondta Révész Attila sportigazgató, aki ezekben a napokban a szakmai munkát is felügyeli. – A két súlyos vereség után a játékosok lelkével is többet kellett foglalkozni, mint esetleg máskor. Edzőkollégáim nagyon jól ismerik a csapatot, ezért szakmailag sokat nem is kellett változtatni, csupán arra kértük a játékosokat, hogy mutassák meg az igazi arcukat, a karakterüket. Vegyék elő a Kisvárdára mindig is jellemző harcosságukat, mert arra lesz leginkább szükségünk a tőlünk egyelőre jóval nagyobb játékerőt képviselő Újpest ellen. Abban azért bízhatunk, hogy az Újpest az elmúlt időszak csütörtök-vasárnap terhelésétől egy picit elfáradt, és ezt esetleg ki kellene tudnunk használni. Ennek reményében készítettük fel a csapatot. A héten végzett munka számomra nagyon pozitív, az utóbbi napokban nagyon jó hangulatban teltek az edzések, és úgy érzem, teljesen más arcát mutatja majd a csapat. Biztos vagyok benne, hogy a szenvedély is jelen lesz a játékunkban, hogy ez mire lesz elég, az megint más kérdés. Nem is eredményben gondolkodunk, hanem egyértelműen szeretnénk látni, hogy a játékosok képesek meghalni a klubért és egymásért, ezt a szellemiséget is erősítettük a héten. A fiúkat is zavarja ez a jelenlegi helyzet, és bár nem könnyű ilyen rövid felkészülés után egyformán jó állapotba kerülni, de bízom benne, hogy látható lesz az előrelépés. Az zavart még, hogy a Honvéd ellen a tíz mezőnyjátékosból heten kaptak helyet a kezdőcsapatban a tavalyi keretből, de korántsem mutattak olyan erőt és dinamikát, mint a korábbi időszakban. Vissza kell térnie a robbanékonyságnak, de ez nem megy egyik napról a másikra, néhány hétre szükségünk van ahhoz, hogy ebben javulás legyen. Ugyanakkor bízom benne, hogy jó úton járunk, és a hétvégén szoros eredményt, tisztes helytállást már el fogunk tudni érni.”

A szakmai stáb (amelyben Kocsis János mellett Erős Gábor asszisztens edzőként, Oláh Dávid elemzőként, Vas Dávid erőnléti edzőként, Szabó Attila kapusedzőként és Petranics Szergej segítőként, a tolmácsolásban fontos szerepet betöltve is helyet kap) nem számolhat a sérülésből felépülőben lévő Horváth Zoltánnal, a térdsérülés miatt kidőlő Mihajlo Rjaskóval és Izing Martinnal, a combját fájlaló Jánvári Gáborral és Anton Sinderrel, Vári Barnabás viszont letöltötte az eltiltását.

„Az elmúlt időszakban páratlan sérüléshullám sújtja a csapatot, ennek az okait nem szeretném a nyilvánosság elé tárni, de házon belül tisztában vagyunk vele, hogy mi vezetett idáig – mondta erről Révész Attila. – Az egyértelmű, hogy hasonló típusú problémákról van szó, ennyi érd- és combsérüléssel itt Kisvárdán még nem találkoztunk. Ez nem könnyíti meg a helyzetünket, a jelenlegi helyzetben tizenegy épkézláb labdarúgónak a megtalálása a legfontosabb. Ezért nem is beszélhetünk szigorúan szakmaiságról, hanem azt a csapatot kell megtalálnunk, amely kiteszi a pályára a szívét-lelkét. Izing Martin és Mihajlo Rjasko hónapokra kidőlt, Horváth Zoli térdproblémák miatt már negyedik hónapja harcképtelen, Jánvári Gábor és Anton Sinder pedig combsérülés miatt nem játszhat. Ha majd mindenki bevethető, akkor erős keretünk lesz, ez most még nem mondható el. A kényszerhelyzet miatt igazoltunk egy határmenti, magyar felmenőkkel rendelkező romániai belső védőt, Ene Cornelt, ha az engedélye megérkezik, akkor már a keretben lehet. Az elsődleges, hogy a csapat szellemisége változzon, és azt látjuk, hogy a játékosok már jóval elszántabbak.”


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló