Feljutott az első osztályba a Kisvárda

2018-05-20 16:46:09
Kisvárda FC

Feljutott az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba a Kisvárda, miután vasárnap 1-1-es döntetlen játszott

A Kisvárda a hazai döntetlennel két fordulóval a másodosztályú pontvadászat vége előtt biztossá vált, hogy a szabolcsi csapat az automatikus feljutást jelentő második helyen fog végezni.

A lefújást követően óriási volt az ünneplés piros-fehérbe öltözött drukkerek körében. Nem ok nélkül: története során először jutott fel a magyar első osztályba a Kisvárda.

Kisvárda Master Good–Szeged 2011 1–1 (0–0)

Kisvárda, 1100 néző, v.: Nagy N. (Baghy, Kovács II G.).

Kisvárda: Zöldesi – Vári B., Rjasko, Papucsek – Lucas –Melnik, Oláh G., Misic (Heffler N., 91.), Hej (Jánvári, 69.) – Lukács R. (Oltean, 81.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Szeged: Szántai – Tamaskó, Farkas M., Tóth G., Gergényi – Horváth A. (Nicorec, 60.), Coroian –Szabó P., Germán T., Zsivanovics – Zádori (Tóth L., 78.). Vezetőedző: Őze Tibor.

Gól: Hej (1–0) az 51., Germán T. (11-esből, 1–1) a 72. percben

Percek, események

51. perc: Melnik jobboldali beadása után Hej megelőzte a védőket, és megszerezte a labdát, tolt rajta kettőt, majd 12 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 1–0.

72. perc: Lucas és Szabó Péter üköztek a tizenhatoson belül a felpörgetett labdáért küzdve, a játékvezető tizenegyesnek látta az esetet. A büntetőből Germán Tamás a balra vetődő Zöldesi mellett a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 1–1.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Az első félidőben gyengébben futballoztunk, mert remegtek a lábak, de a második játékrészt jól kezdtük, gólt is szereztünk. Az egyenlítés után arra figyeltünk, hogy megmaradjon a célok eléréséhez számunkra megfelelő eredmény. Itt szeretném megköszönni mindenki munkáját, aki azért dolgozott, hogy a Kisvárda feljusson, a kollégák, a játékosok, a vezetés, a technikai személyzet és a bennünket mindenhova elkísérő szurkolók közös sikere ez.

Őze Tibor: – A mérkőzés képe alapján teljesen reálisnak érzem a döntetlent. Csapatunk erejét jelzi, hogy a mérkőzés legnagyobb, kihagyott helyzete után is talpra tudtunk állni, és nagyon értékes pontot szereztünk egy NB I-es csapat otthonában.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló