Vért kell izzadni a helyzetekét, a feljutásért

2018-05-14 20:05:34
Kisvárda FC

Könnyen ajándékozott gólt az ellenfélnek a Kisvárda, így a Barcika ellen nem érte el a sikert érő döntetlent.

Kétesélyesre szűkült a második helyért vívott harc az NB II-ben, immár matematikailag is biztos, hogy a bajnok MTK mögött kiadó másik feljutó helyre a Kisvárda Master Good vagy a Békéscsaba lehet jó. A várdaiak vasárnap akár egy döntetlennel is lezárhatták volna a hetek óta halogatott döntést, ám nem sikerült kihasználni, hogy a viharsarkiak 1–1-es döntetlent játszottak a Budaörs vendégeként. Ez esetben ugyanis nekik is elég lett volna az egy pont Putnokon, a Kazincbarcika ellen, de 1–1-es első félidő után 3–1-re nyertek a „hazaiak”.

– Abban a gondolkodásban van a veszély, hogy ha „most nem nyerünk, akkor majd a jövő héten”, és emiatt úgy tűnik, akaratban most nem tudtunk annyit nyújtani, hogy a párharcok többségét mi nyerjük meg – mondta Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Az ellenfél viszont valóban az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodott, ez érezhető volt a harcmodorán is. Ezzel együtt nem kezdtük rosszul a találkozót, a megpattanó labdából kapott gólt követően viszonylag gyorsan sikerült kiegyenlíteni. Utána nem sok helyzet alakult egyik kapu előtt sem, inkább nálunk volt a labda, ám sajnos a második félidő derekán egy labdavesztést követő kontrából gólt kaptunk. Elkerülhető szituáció volt, hiszen nem tettünk meg mindent annak érdekében, hogy esetleg megállítsuk vagy utolérjük a ziccerben kilépő játékost. Miközben a csatárainknak vért kell izzadniuk ahhoz, hogy egyáltalán helyzetbe tudjanak kerülni, mi szinte tálcán kínáltuk a gólszerzés esélyét a barcikaiaknak.

Utólag tehát kiderült, hogy a döntetlennel is biztossá vált volna a feljutás. Valakit megbíztak azzal a várdai kispadon, hogy a Budaörs–Békéscsaba meccs fejleményeit figyelje?

– Nem, csak a végén tudtuk meg az eredményeket – felelte a vezetőedző. – Alakulhatott volna úgy is, hogy vereség esetén is megvan a feljutás, de erre én azt mondom, ne így érjük el a célt, hanem úgy, hogy mi kaparjuk ki saját magunknak a gesztenyét. Ehhez most a döntetlen elegendő lett volna, de nem jött össze. Ezért a célért néhány játékos most is meg tudott feszülni, de akadt néhány olyan, aki ha ellenállásba ütközött, akkor sorra elveszítette a párharcait. A folytatást illetően is meg van kötve kicsit a kezünk, hiszen sérülés miatt hiányzóink vannak, de nincs mese, alaposan fel kell készülnünk, hogy a Szeged elleni hazai meccsen végre célba érjünk. Sajnálom, hogy a mérkőzésre bennünket szép számban elkísérő szurkolóknak ezúttal nem tudtunk örömet okozni, de azon leszünk, hogy vasárnap kárpótoljuk őket.

Ha az sikerül, akkor mindenki tudja, hogy az mit is jelent…


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló