Keserédes hazai befejezés

2024-05-12 17:25:31
Kisvárda FC

Felemás félidőket hozó mérkőzések győzelemmel búcsúztunk közönségünktől. BESZÁMOLÓ

Hét gól született a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén – mind a hét ugyanabba a kapuba. Jól jártak a Várkerti Vitézek, hiszen az orruk előtt potyogtak a gólok.

Persze, a Mezőkövesd elleni, egy ideig utolsó várkerti bevetésen a második félidei találatokról lemondtak volna, hiszen az addig néggyel vezető csapatunk öt perc alatt leadott hármat az előnyből, és a végén még izgulni kellett.

De szóljunk az első félidőről is! A kezdeti tapogatódzás után Driton Camaj kezdte a gólgyártást, az akcióból pedig kivette a részét az alig 17 éves Osztrovka Maxim is. Jasmin Mesanovic értékesítette a lepattanó labdát, aztán Branimir Cipetic a korábbi két Mezőkövesd elleni meccshez hasonlóan most is betalált, Camaj pedig duplázott.

Minden szépnek tűnt – azt leszámítva persze, hogy a Mezőkövesdhez hasonlóan mi is kiesőként léptünk pályára. A második félidő kényelmes labdázgatással telt, a 16 esztendős Szikszai Hennagyij személyében újoncot avattunk, vele ellentétes utat bejárva pedig Lucas vélhetően az utolsó meccsét játszotta kisvárdai színekben a Várkerti Stadionban. A Mezőkövesd újonca, Ináncsi Milán szépített, a matyóktól búcsúzó Molnár Gábor duplázott, a végén pedig még meg kellett úszni egy Sztefan Drazsics-szólót, hogy maradjon az előnyből.

Maradt, nyertünk, de keserédes az élmény. A Kövesd ellen ebben a bajnokságban begyűjtöttük a maximális kilenc pontot, egyértelművé téve, hogy miénk a jobbik kieső csapat, de csak azt tudjuk megállapítani, amit már néhány hete mindig: kései hajrát nyitottunk a túlélésért.


OTP BANK LIGA: 32. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 4–3 (4–0)

Várkerti Stadion, 1200 néző, v.: Zierkelbach (Horváth R., Aradi)

KISVÁRDA: Kovács M. – Cipetic, Lippai, Jovicic, Körmendi – Osztrovka, Matic (Lucas, 63.) – Navrátil (Szpaszics, 70.), Makowski (Nikolov, 63.), Camaj (Szikszai, 70.) – Mesanovic (Ilievszki, 70.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

MEZŐKÖVESD: Kovácsik – Kállai K., Szivacski, Beriasvili (Pillár, a szünetben), Vajda S. – Nagy G. (Ináncsi, 83.), Szolgai – Bőle (Brtan, a szünetben), Cseri T. (Molnár G., 65.), Kócs-Washburn (Drazsics, 65.) – Szalai J. Vezetőedző: Milan Milanovics

Gólszerző: Camaj (1–0) a 18., Mesanovic (2–0) a 26., Cipetic (3–0) a 35., Camaj (4–0) a 45., Ináncsi (4–1) a 85., Molnár G. (4–2) a 87., Molnár G. (4–3) a 91. percben


A gólok története

18. perc: Osztrovka passzolt jobbra Makowskihoz, ő az ötös sarkáról középre passzolt, Camaj pedig három méterről ballal a kapu közepébe továbbította, 1–0.

26. perc: Körmendi előrefejelt labdájával Camaj szlalomozott balról befelé, majd Makowskihoz játszott, akinek átadása a visszafutó Kállai Kevinről Mesanovic elé került, az ő nyolc méteres, jobblábas lövése a gólvonal előtt bevetődő Kállairól vágódott a kapu közepébe, 2–0.

35. perc: Jovicic jobboldali beadása jután Nagy Gergő úgy csúsztatta meg a labdát, hogy a mögötte álló Matic fejét találta el vele, az onnan lecsorgót Cipetic jobbal, kilenc méterről a kapu jobb oldalába lőtte, 3–0.

45. perc: Makowski szöktette a jobb oldalon Navrátilt, aki tizenhatoson belülről középre gurított, Camaj pedig 12 méterről jobbal a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, 4–0.

85. perc: Drazsics balról befelé cselezett, átadásából Ináncsi jobbal, 15 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 4–1.

87. perc: Vajda Sándor baloldali beadása után Jovicic fejelte ki a labdát az ötösről, Molnár Gábor lecsapott rá, és kilenc méterről ballal a léc alá lőtte, 4–2.

91. perc: Drazsics emelt középről balra, a tizenhatoson belülre, ahol Molnár Gábor balról egy csel után az ötösről jobbal a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 4–3.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló