Driton Camaj büntetett, visszajött a remény!

2024-04-28 18:41:47
Kisvárda FC

Legyőztük a tavasszal remeklő Fehérvárt, hat pontra csökkent a hátrányunk. BESZÁMOLÓ

A bennmaradásért még mindig harcoló csapatunk az ezüstéremért vívott küzdelemben érintett Fehérvárt fogadta vasárnap délután. Kezdetben a vendégek voltak aktívak, de ez csak a labdabirtoklásban ért fölényt, a helyzeteket felbátorodó csapatunk dolgozta ki.

Méghozzá számolatlanul...

Jaroslav Navrátil kezdte a sort, aztán Jasmin Mesanovic fejesét védte Tóth Balázs, a bedobás után Bohdan Melnik lőtt a kapufára, majd ugyanő ugrott ki, lövését védte a kapus (vagyis a klubrekorder kétszer is csak centikre jért attól, hogy a hatodik élvonalbeli idényünkben is a kapuba találjon), de a veszélynek nem volt vége, mert még abból az akcióból Rafal Makowski találta el a lécet.

Még az hiányzott volna, hogy a Fehérvár góllal büntessen, de ilyenről szó sem volt, Tobias Christensen szabadrúgását és Mamoudou Karamoko fejesét kellett megúsznunk, Nejc Gradisar fejesét pedig Kováécs Marcell védte.

A második félidőt mi kezdtük jobban, sikerült kiharcolni a tizenegyest, amiből Driton Camaj szerzett előnyt. Mondjuk szélsőnk helyezhette volna kicsit jobban és lőhette volna erősebben a labdát... Csak viccelünk – ennél pontosabban és erősebben nem lehet büntetőt elvégezni.

A folytatásban sem arra törekedtünk, hogy foggal-körömmel őrizzük az előnyt, hanem az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, abból pedig olyan további helyzetek alakultak ki, mint Milos Szpaszicsé, Ötvös Bencéé vagy a legvégén Mario Ilievszkié. Tóth Balázs azonban tartotta válogatott formáját, hátul pedig stabilak voltunk.

Nyertünk, nemcsak meccset, hanem újabb hetet is. Hat pontra olvadt a hátrány, ami az Újpest két héttel ezelőtti érkezése előtt még 13 volt...

Gyerünk, tovább!


OTP BANK LIGA: 30. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–FEHÉRVÁR FC 1–0 (0–0)

Várkerti Stadion, 2350 néző, v.: Pintér Cs. (Tóth V., Berényi Á.)

KISVÁRDA: Kovács M. – R. Stefan (Cipetic, 72.), Lippai, Jovicic, Körmendi – Melnik, Matic – Navrátil (Osztrovka, 93.), Makowski (Ötvös, 72.), Camaj (Szpaszics, 72.) – Mesanovic (Ilievszki, 83.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

FEHÉRVÁR: Tóth B. – Fiola, Szerafimov, Gergényi – Bese (Pető M., 82.), Sigér D., Christensen, Schön (Berki M., 82.) – Katona M. (Stefanelli, 60.), Gradisar (Tóth T. V., 88.), Karamoko (Spandler, 60.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Gólszerző: Camaj (11-esből, 1–0) az 53. percben


A gól története

53. perc: Camaj jobboldali szöglete után Lippai fejelte a hosszú oldalról tovább a labdát, amit Mesanovic az ötösön ballal rosszul talált el, majd a kivetődő Tóth Balázs lábbal szögletre tisztázott. Közben Szerafimov húzta meg a labdára mozduló csatár karját, a VAR hosszasan vizsgálta az esetet, végül a játékvezető úgy tért vissza a monitortól a pályára, hogy a büntetőpontra mutatott. A tizenegyesből Camaj jobbal, nagy erővel a bal felső sarokba lőtte a labdát, a kapu jobb oldalát felkínáló és oda vetődő Tóth Balázsnak esélye sem volt, 1–0.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló