Mindenki mindenkinek gratulált

2024-04-20 20:45:21
Kisvárda FC

Szervezett játékkal szereztünk pontot a Fradi otthonában, mosolyunk mégsem őszinte. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

„Bravó, Kokó!” „Szépen kibabráltál velünk!” „Egy héttel eltolhattad volna ezt a formát!”

Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal gratuláltak a meccs után Dibusz Dénes és társai kapusunknak, Kovács Marcellnek, aki otthonosan mozgott a Groupama Arénában, hiszen volt a Ferencváros és annak farmcsapata, a Soroksár játékosa is.

Ugyanakkor a Fradinál sem keseregtek nagyon a gólnélküli döntetlen miatt, hiszen a kora délutáni meccs eredménye (Puskás Akadémia–Paks 5–0) úgy alakult, hogy a zöld-fehéreknek az egy pont is elegendőnek bizonyult a zsinórban hatodik bajnoki címéhez.

Kovács Marcell mellett további két fiatallal, Raúl-Martin Stefannal és Osztrovka Maximmal kezdtünk, és a kezdő tizenegy összetétele arra utalt, hogy a keddi, paksi kupaelődöntő a fontosabb. Ehhez képest az első perc végén Jaroslav Navrátil már Dibusz Dénessel állt szemben, de a Fradi kapusa védett a ziccer után, a kipattanóból pedig Mario Ilievszki, majd Boban Nikolov is gólt szerezhetett volna. Aztán persze a Fradi került fölénybe, de az első megmozdulásai után már érezni lehetett, hogy Kovács Marcell ihletett napot fogott ki. A meccsen összesen tíz védést mutatott be, kifogott ő a Varga Barnabás vezérelte teljes csatársoron, a nagyobbnál nagyobb hárításai közül az volt a non plus ultra, amikor Myenty Abena földről felpattanó fejesét mentette a lécre tolva.

El kell ismerni, a második félidőben is törte a háló a hátunkat, de szervezettek voltunk, ha pedig túljutottak a zöldek a védelmi vonalunkon, Kovács Marcellre mindig lehetett számítani. Telt az idő, egyre nehezebb lett volna megemészteni, ha gólt kapunk, közben jött a hír, ha nyer a Fradi, beengedik a szurkolókat ünnepelni.

Nem nyert, de így is a pályára özönlöttek a Fradi-hívek, megünnepelni a zsinórban hatodik, összességében pedig 35. bajnoki címüket. Ugyanakkor csapatunkat is elismerés illeti szervezett játéka és az elért eredménye miatt.

Ez volt a tizedik bajnoki meccsünk a Fradi otthonában, és a harmadik olyan, amikor nem veszítettünk (egy győzelem mellett a második döntetlen) és az első olyan, amikor nem kaptunk gólt. Az iksz most mégsem ér sokat, legfeljebb annyit, hogy vasárnap még biztosan nem eshetünk ki matematikailag. Aztán hátha még a jövő héten, majd azután sem, és így tovább... És közben még ott a keddi kupaelődöntő is.

Ha meg kell halni, legalább állva tegyük azt meg...


OTP BANK LIGA: 29. FORDULÓ

FERENCVÁROSI TC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–0

Groupama Aréna, 13 749 néző, v.: Káprály (Albert I., Csatári)

FERENCVÁROS: Dibusz – Makreckis, Abena, I. Cisse, Civic – Maïga, Abu Fani – Zachariassen (Traoré, a szünetben), Loncar (Kodro, 66.), Marquinhos (Szevikjan, 88.) – Varga B. (Ben Romdhan, 88.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics

KISVÁRDA: Kovács M. – R. Stefan, Lippai, Matic, Széles – Lucas (Szpaszics, 69.), Osztrovka (Ötvös, a szünetben) – Navrátil (Melnik, 69.), Nikolov (Balogh N., 83.), Camaj – Ilievszki (Mesanovic, 75.). Vezetőedző: Feczkó Tamás


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló