Hiányzott a frissesség és a minőség

2018-05-04 19:53:37
Kisvárda FC

A dorogi vereség után szűkült a távolság, ha ötből három meccset nyer a Kisvárda, biztosan feljut.

Ugyan a legtöbb csapat még mindig cserélne a Kisvárdával, amelynek előnye a szerdai, dorogi vereség (1–0) ellenére is hét pont a Szolnokon győztes (4–1) Békéscsabával szemben az NB II-ben vívott feljutási harcban, de volt már megnyugtatóbb is a helyzete a második helyen jegyzett szabolcsi alakulatnak. És míg a vasárnapi, Nyíregyháza Spartacus elleni megyei rangadó (2–2) remek játékot hozott, addig a hétközi mérkőzésen a várdaiak által bemutatott futballal is akadtak gondok.

Kondás Elemér vezetőedző a kezdőcsapatban hét játékost is kicserélt, mégsem tűnt frissnek a csapat, és mintha a minőség is eltűnt volna.

– Nem láttam pontosan, hogy mi történt a tizenegyes előtt, mindenesetre korán hátrányba kerültünk, ami meghatározta a mérkőzés menetét – mondta Kondás Elemér. – Ugyan a gól után Heffler Norbert révén szinte azonnal egyenlíthettünk volna, a folytatásban nem tudtunk kibontakozni, nem volt minőségi a futballunk. A Dorog előtt sem adódtak különösebben nagy helyzetek, így tipikusan ikszes mérkőzés volt, a döntetlenre talán rá is szolgáltunk volna. Azt azért látni kell, hogy a Nyíregyháza elleni mérkőzés sokat kivett belőlünk, ezért is cseréltünk annyit a kezdőcsapatban, igyekeztünk friss játékosoknak lehetőséget biztosítani. Egyrészt ők is azért vannak a keretben, hogy segíteni tudjanak nekünk, másrészt a nagy terhelés közepette tehermentesíteniük kellett volna azokat, akik az utóbbi időben többet játszottak. Az is igaz, rosszul jöttünk ki abból, hogy a szezon elején két idegenbeli meccsünk is elmaradt, azokat mostanában kellett pótolni, az utóbbi négy meccsünkből hármat idegenben játszottunk, miközben mi utaztunk a legtöbbet. Volt olyan riválisunk, amely ezidő alatt háromszor is otthon szerepelt, és a megyehatárt sem kellett elhagynia.

Közben a létszám is vészesen fogyóban van, az eddig minőséginek nevezett támadósorból Délczeg Gergely műtétet követően, Gosztonyi András pedig a fáradásos törése utáni gipszcsizmában mankózik, míg Marek Strestíket családi okok miatt mentették fel a munkavégzés alól. Nem is jött össze szerdán a gólszerzés, így bár a vészharangokat nem kell kongatni, de újra lehet számolgatni.

– Eddig sem foglalkoztunk a riválisok eredményeivel, most sem tesszük – így Kondás Elemér. – Azzal azért tisztában vagyunk, hogy ha a hátralévő öt mérkőzésünkből hármat megnyerünk, akkor nem szorulhatunk le a második helyről. Ugyanakkor megint kiderült, a tavasz végére többször borul a papírforma, és az alsóházi csapatok ellen duplán meg kell küzdeni a pontokért.

A várdaiakhoz vasárnap a Soroksár érkezik, aztán a Kazincbarcika vendégeként lépnek pályára, majd a Szeged 2011 és a zárást jelentő Sopron elleni hazai meccsek között a már feljutó, és addigra minden bizonnyal bajnok MTK-hoz látogatnak.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló