Korai gól döntött Dorogon

2018-05-02 20:50:36
Kisvárda FC

A meccs elején megítélt tizenegyes jelentette a feljutásért küzdő Kisvárda vesztét a hétközi NB II-es mérkőzésen.

Ugyan az első helyzet és lövés a Kisvárdáé, Lucas Bertuccié volt az NB II szerdai, dorogi mérkőzésén, mégis korán hátrányba került a feljutás közelében álló vendégcsapat, amelynek kapusa, Zöldesi Illés ezúttal nem tudta védeni a tizenegyest – nem úgy, mint már négy alkalommal is ebben a bajnokságban.

A vasárnapi megyei rangadóhoz képest hét helyen is változtatott az összeállításon Kondás Elemér (a 11. forduló óta most először nem Bohdan Melnik volt a másik fiatal Zöldesi mellett, hanem Hrihorij Zanko), de nem látszott a frissesség a csapaton. Egyenlítési lehetőségek kecsegtető szabadrúgásokból adódtak: Lucas 21 méteres lövését védte Zima Ádám, Heffler Norbert 17 méteres próbálkozása után pedig a labda kívülről simogatta meg az (oldal)hálót.

Nem sokat változott a meccs képe a második félidőre sem, sőt, volt időszak, amikor a várdaiak meddő fölénye is eltűnt. A kreatívitásban jeleskedő Matija Misic és Brana Ilics beállításától lehetett várni a javulást, de vészesen fogyott az idő, a Dorog pedig szabálytalanságokkal és időhúzással tördelte a játékot.

Nem talált fogást ellenfelén a Kisvárda, az erőlködésnek pedig nyögés és vereség lett a vége. Még úgy is, hogy Izing Martinnak volt egy veszélyes fejese, Lucasnak pedig egy lövése, de mindkettő után fölé szállt a labda.

Ez a produkció távol állt az NB I-től, ám a csapat hétpontos előnye öt fordulóval a befejezés előtt még így is elég lehet a feljutáshoz. Ugyanakkor kiderült, a kiesőjelöltek ellen nem életbiztosítás a bajnokság ezen szakaszában küzdeni. Márpedig a várdaiak szinte összes hátralévő ellenfele az alsóházból kerül majd ki.

NB II: 33. forduló

Dorogi FC–Kisvárda Master Good 1–0 (1–0)

Dorog, 500 néző, v.: Nagy R. (Varga Zs., Márkus T.).

Dorog: Zima – Szalai A., Csató M., Lénárt, Szedlár (Szellák, 90.) – Nagyházi, Kitl M. – Faragó T. (Simon A., 92.), Városi, Fürjes – Vígh Á. (Sitku, 42.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek (Hej, 56.) – Lucas – Zanko, Oláh G., Heffler N., Protics (Misic, 56.) – Horváth Z. (Ilics, 70.), Lukács R. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Fürjes (11-esből, 1–0) a 6. percben

Percek, események

6. perc: Papucsek és Vígh Ádám küzdött a labdáért a tizenhatoson belül, a játékvezető úgy ítélte meg, hogy az a kisvárdai védő kezére pattant. A megítélt büntetőből Fürjes az állva maradó Zöldesi mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1–0.

Mesterszemmel

Schindler Szabolcs: – Fantasztikus dolognak tartom azt, hogy legyőztük az élvonalba igyekvő Kisvárdát. Mi ezzel a hatalmas bravúrral tettünk egy újabb lépést a bennmaradás felé, de a kötél még ott van a nyakunkon.

Kondás Elemér: – A korán kapott gól megfogta a csapatot. A hazaiak pedig a vezetés tudatában nagy akarattal és alázattal futballoztak, mi sajnos pontatlanok voltunk.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló