Másodszor is négyes az Újpestnek

2024-04-13 17:56:05
Kisvárda FC

Korán kétgólos előnyhöz jutottunk, és remek játékkal magabiztosan nyertünk. BESZÁMOLÓ

Kapaszkodunk, kapaszkodunk – lehet, már későn. De az Újpest elleni szombato játékot és győzelmet senki nem veszi el a csapattól, ráadásul a leghaloványabb reményeket életben tartva tíz pontra csökkentettük a tabellán legközelebb álló riválisunkkal szemben a távolságot.

Ahogy december 16-án, ezúttal is négy góllal küldtük haza a lilákat, igaz, ezúttal kaptunk egyet. A 2–0-ás vezetés Jaroslav Navrátil zseniális befejezésével (amit csodaszép akció előzött meg), majd Jasmin Mesanovic lesipuskás találatával alakult ki – és még negyedóra is alig telt el ekkor. Az ivószünetet újpesti tizenegyes követte, abból szépítettek a vendégek, de szünetre visszaállt a rend, mert Bernardo Matic megszerezte első kisvárdai gólját.

Rafal Makowski legutóbbi gólját a bajnokságban 2023. február 17-én szerezte, épp’ az Újpest ellen, 45 méterről. Most újra betalált, de „csak” 25-ről, de ez a gól is versenyben lesz a forduló legszebb találatai között. Az Újpest részéről Heinz Robert Mörschel szépítését az akadályozta meg, hogy a szögletből érkező labda röppályája közben elhagyta az alapvonalat.

Így a hajrá izgalommentes volt, újoncot avattunk, pályára lépett az akadémiánk növendéke, a mindössze 17 éves Osztrovka Maxim. Neki is része volt abban az akcióban, amelynek végén Ötvös Bence lövését védte Banai Dávid, miként a szögletet követően Mario Ilievszki próbálkozását is.

Magabiztosan nyertünk, de nem volt kitörő az öröm, hiszen a hátrány még így is tetemes. A gondolattal azért eljátszhatunk: mi lett volna, ha hamarabb jön ez a fajta teljesítmény és eredményesség...?


OTP BANK LIGA: 28. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC 4–1 (3–1)

Várkerti Stadion, 2450 néző, v.: Pintér Cs. (Kóbor, Garai P.)

KISVÁRDA: Kovács M. – Cipetic (R.. Stefan, 70.), Lippai, Jovicic, Körmendi – Melnik (Osztrovka, 82.), Matic – Navrátil (Ilievszki, 89.), Makowski (Ötvös, 70.), Szpaszics (Camaj, 70.) – Mesanovic. Vezetőedző: Feczkó Tamás

ÚJPEST: Banai D. – Pauljevics, Huszti A., Andzulasz (Csoboth, a szünetben), Kobouri – Mack (Tajti M., a szünetben), Radosevics (Kiss T., 63.) – Ambrose (Ganea, 63., Onovo, 73.), Ljujics, Geiger – Mörschel, Vezetőedző: Mészöly Géza

Gólszerző: Navrátil (1–0) a 8., Mesanovic (2–0) a 17., Ljujics (11-esből, 2–1) a 30., Matic (3–1) a 39., Makowski (4–1) az 54. percben


A gólok története

8. perc: Jovicic passzolt Makowskihoz, aki még a saját térfeléről kiugratta Navrátilt, aki Kobourit lerázta magáról, és a kifutó Banai Dávid felett 14 méterről jobbal a kapu közepébe emelte, 1–0.

17. perc: Kobouri a tizenhatos és az oldalvonal közül, balról befelé passzolta a labdát, amire Makowski csapott le, ő egyből Mesanovichoz játszott, a csatár pedig 13 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtte, 2–0.

30. perc: Geiger indításával Ambrose ugrott ki, megelőzte a kifutó és kivetődő Kovács Marcellt, aki a tizenhatos oldalvonalánál buktatta a vendégek támadóját. A büntetőből Ljujics ballal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát a jó irányba vetődő kapus mellett, 2–1.

39. perc: Cipetic végzett el szabadrúgást balról, az alapvonaltól 25 méterre. Beívelése után Matic öt méterről, kissé kicsavart mozdulattal a jobb alsó sarokba fejelte a labdát, 3–1.

54. perc: Körmendi baloldali beadása Radosevics fején felperdült a labda, Mesanovic megszerezte, és hátrapasszolta Makowskihoz, aki 25 méterről kissé balról, jobbal kapura lőtt, az eléje lépő Tajti Mátyás lábán kicsit megpattant a labda., ami nagy ívben a bal felső sarokba hullott, 4–1.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló