Lehetne értéke ennek a pontnak

2024-04-06 18:43:25
Kisvárda FC

A második félidőben egészen jól futballoztunk, egyenlítettünk és a győztes gól is meg lehetett volna Diósgyőrben. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Ugyanaz a tíz mezőnyjátékos kapott helyet a Miskolcon pályára lépő szombati csapatban, mint az MTK elleni keddi kupameccsen, egyedül Kovács Marcell került be a kapuba friss erőként. A szerdán a kupától a Ferencváros elleni hazai vereséggel búcsúzó Diósgyőr vezetőedzője több poszton is változtatott, és a hazaiak kezdték lendületesebben a meccset.

Az elején percekig a kapunk elé szorultunk, megúsztunk több veszélyes hazai beadást és lövést. A javunkra váljon, hogy így is labdakihozatallal és labdabirtoklással próbálkoztunk, Milos Szpaszics és Rafal Makowski lövése, Lippai Tibor fejese és Bohdan Melnik helyzete azt mutatta, hogy nem hiábavalóan.

Ezzel együtt a Diósgyőr játszott veszélyesebben, és fölénye még az első félidőben góllá érett, ahogy két csapat augusztusi mérkőzésén, úgy Gera Dániel újra betalált, ezúttal ő eszmélt a leggyorsabban a kipattanó labdára. A térfélcsere előtt meg lehetett volna az egyenlítés, de Branimir Cipetic beadása után Szpaszics kapuba tartó fejesét a gólvonalról vágta ki a hazaiak védője, Szatmári Csaba.

A második félidő elején mi nyomtunk, a szünetben beállt Jaroslav Navrátil beadása után csak nehezen mentett a védelem, Melnik lövése pedig csak kevéssel ment mellé. A következő veszélyes szituációt másik két cserejátékosunk, Driton Camaj és Jasmin Mesanovic hozta össze, de előbbi elöl végül szögletre mentettek. Ismét volt egy két-háromperces periódus, amit át kellett vészelnünk a saját tizenhatosunk előtt, onnan kiszabadulva Navrátil harcolta ki a végül Cipetic által értékesített, egyenlítést jelentő büntetőt.

A következő esélyünk is cserejátékos előtt adódott, Ötvös Bence 22 méteres, léc alá tartó lövését védte korábbi csapattársa, Artem Odincov. A hajrában mindkét csapat ment előre a győztes gólért, talán ekkor már mi álltunk közelebb a sikerhez, figyelembe véve, hogy a szintén csereként beszálló Boban Nikolovnak volt egy nagy helyzete, amikor nem jól találta el fejjel a labdát.

Diósgyőrben az egy pontnak van értéke, pontosabban lehetne, mert reálisan nézve nekünk csak a győzelem tarthatta volna életben valamennyire a bennmaradási reményeinket.


OTP BANK LIGA: 27. FORDULÓ

DIÓSGYŐRI VTK–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (1–0)

Miskolc, DVTK Stadion, 4398 néző, v.: Csonka B. (Aradi, Csatári)

DVTK: Odincov – Gera D., Szatmári Cs., Lund, Bokros Sz. – Holdampf (Feuillassier, 81.), Klimovics (Vallejo, 64.) – Pernambuco (Pozeg Vancas, 58.), Jurek (Bényei Á., 58.), Acolatse – Szabó L. (Kampecisz, 58.) Vezetőedző: Vladimir Radenkovics

KISVÁRDA: Kovács M. – Cipetic, Lippai, Jovicic, Körmendi – Melnik, Matic (Nikolov, 64.) – Filipovic (Navrátil, a szünetben), Makowski (Ötvös, 71.), Szpaszics (Camaj, 55.)– Ilievszki (Mesanovic, 55.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Gera D. (1–0) a 36., Cipetic (11-esből, 1–1) a 66. percben


A gólok története

36. perc: Jurek lőtt kapura ballal, húsz méterről, középen Klimovics beleért a lövésbe, az így a bal alsó sarokba tartó llabdát Kovács Marcell oldalra ütötte, amire Gera Dániel eszmélt a leggyorsabban, és öt méterről jobbal az üres kapu bal oldalába lőtte, 1–0.

65. perc: Mesanovic csúsztatta meg fejjel a labdát, amit Navrátil tolt meg a tizenhatos oldalvonalánál, amikor a keresztező Szatmári Csaba fellökte. A tizenegyesből Cipetic jobbal a jobbra vetődő Odincov felett a jobb felső sarokba lőtte a labdát, 1–1.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló