Három góllal a négy között

2024-04-02 22:42:33
Kisvárda FC

Történetünk során másodszor jutottunk be a kupa elődöntőjébe. BESZÁMOLÓ

Ott kezdtük, ahol legutóbb abbahagytuk az MTK ellen.

Akkor, vagyis március 17-én nagyjából nyolc perccel a vége előtt Alaksandar Jovicic szépített, és alakította ki a 2–1-es végeredményt, ezúttal a nyolcadik percben bólintott a kapuba a bosnyák belső védő. Ezzel megadta az alaphangját a kupa negyeddöntőjének, amelyen egy meccsen dőlt el a továbbjutás.

Válaszként Kocsis Gergő bólintott a lécre, majd egy gyönyörűen végig vitt kontrából Milos Szpaszics növelte az előnyt. A szünet előtt kétszer is volt dolga a VAR-nak, előbb Szpaszics góljánál erősítette meg a lest, majd Németh Krisztián a ráadásban hiába szépített, a lövés előtt a kezére pattant a labda, és ezt kiszúrták a kisbuszban.

Maradt tehát a kétgólos előny, de csak a második félidő elejéig, amikor Bognár István szépített. Támadásban maradt az MTK, de amikor már úgy nézett ki, hogy Németh Krisztián veszélyes fejesét megúsztuk, akkor a szögletből Hej Viktor egyenlített. Ekkor három perc volt a rendes játékidőből, de ez elégnek bizonyult ahhoz, hogy Jovcic újabb fejesgóljával – a harmadikkal, amelyet bő két hét alatt az MTK ellen szerzett – kicsikarjuk a győzelmet és a továbbjutást.

A klubtörténet során másodszor vagyunk ott a legjobb négy között!


MOL MAGYAR KUPA: NEGYEDDÖNTŐ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MTK BUDAPEST 3–2 (2–0)

Várkerti Stadion, 800 néző, v.: Bogár (Buzás B., Belicza)

KISVÁRDA: Petkovics – Cipetic, Jovicic, Lippai, Körmendi – Melnik (Nikolov, 93.), Matic – Filipovic (Navrátil, 67.), Makowski (Ötvös, 75.), Szpaszics (Camaj, 67.) – Ilievszki (Mesanovic, 75.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

MTK: Rácz G. – Kocsis G., Kádár T., Nagy Zs. (Varju, a szünetben) – Hej, Kosznovszky (Stieber Z., 78.), Kata M., Antonov (Kovács P., 61.) – Kovács M. (Jurina, 61.), Bognár I. – Németh K. Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólszerző: Jovicic (1–0) a 8., Szpaszics (2–0) a 21., Bognár I. (2–1) az 59., Hej (2–2) a 87., Jovicic (3–2) a 90. percben


A gólok története

8. perc: Filipovic baloldali, ballábas szöglete után Jovicic hat méterről fejelte a labdát a jobb alsó sarokba, 1–0.

21. perc: Melnik ugratta ki Ilievszkit, aki rávezette a labdát a kapusra, majd önzetlenül balra, Szpaszicshoz passzolt, ú pedig nyolc méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 2–0.

59. perc: Varju mentette meg a labdát a jobb oldalon, az alapvonalnál, Bognár Istvánhoz passzolt, ő pedig éles szögből, hat méterről jobbal a léc alá lőtte, 2–1.

87. perc: Bognár István baloldali szöglete után Hejhez került a labda, ő kissé jobbról kapura fordult, és ballal, 12 méterről a jobb felső sarokba lőtte, 2–2.

90. perc: Camaj ívelte fel a labdát a felezővonaltól, Jovicic pedig 12 méterről a jobb felső sarokba fejelte, 3–2.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló