Vezettünk, de veszítettünk

2024-03-30 17:20:53
Kisvárda FC

A korai ellenére a DVSC ellen sem sikerült gyarapítani pontjaink számát. BESZÁMOLÓ

Visszatértünk a négyvédős szerkezetben, és a korábban alkalmazott összeállításhoz, meglepetést az okozott, hogy Ötvös Bence a védelem tengelyében kapott helyet. Jó felfogásban kezdtünk, sikerült meglepni a Debrecent, Jasmin Mesanovic góljával megvolt az előny is.

A vendég DVSC érthetően ritmust váltott, fölénybe került, de nagy helyzetet ne, tudott kialakítani. Driton Camaj és Jaroslav Navrátil kontrából indult megindulása ellenben rejtegetett veszélyt, de a két szélső közül a montenegrói nem tudta megtartani lépéselőnyét, a cseh pedig a földre került, de meg sem várva a szabálytalanság és az esetleges kiállítás megítélését, felpattant a földről. A labda persze a debreceniekhez került, és még abból az akcióból egyenlítettek is.

A második félidőt a DVSC kezdte jobban, a mezőny legapróbb embere, Brandon Domingues háromszor is tisztán fejelhetett, a középső esélyét gólra váltva juttatta vezetéshez a vendégeket. A hajrában Bernardo Matic fejesénél jártunk a legközelebb az egyenlítéshez, de a labda a kapufát találta el a fejese után, a másik oldalon ellenben Cristian Manrique megadta a kegyelemdöfést.


OTP BANK LIGA: 26. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VSC 1–3 (1–1)

Várkerti Stadion, 2580 néző, v.: Vad (Tóth V., Szécsényi)

KISVÁRDA: Kovács M. – Cipetic, Ötvös, Jovicic, Széles (Wellington Nem, 73.) – Lucas (Melnik, 61.), Nikolov – Navrátil, Makowski (Matic, 61.), Camaj (Szpaszics, 61.) – Mesanovic (Ilievszki, 68.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

DVSC: Megyeri B. – Baranyai N., Dreskovics, Lagator, Ferenczi J. – Ojediran, Szuhodovszki (Loncsar, 68.) – Vajda B. (Szécsi M., 79.), Dzsudzsák (Manrique, 87.), Domingues (Bódi Á., 79.) – Bárány D. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

Gólszerző: Mesanovic (1–0) az 5., Vajda B. (1–1) a 39., Domingues (1–2) az 54., Manrique (1–3) a 90 percben


A gólok története

5. perc: Makowski indította a jobb oldalon Navrátilt, ő a tizenhatoson belülről, az alapvonaltól visszagurított, Mesanovic pedig hét méterről ballal úgy lőtt a jobb alsó sarokba, hogy a labda Dreskovics lábán is megperdült, majd a kapufa tövéről vágódott a gólvonalon túlra, 1–0.

39. perc: Dzsudzsák indította a jobb oldalon Vajda Botondot, akihez úgy jutott el a labda, hogy Makowski is hozzáért. A debreceni szélső a tizenhatoson belül befelé cselezett, majd tíz méterről ballal, Széles mellől, a vetődő Kovács Marcell és a kapuba befutó Ötvös felett a háló jobb oldalába csavarta a labdát, 1–1.

54. perc: Dzsudzsák baloldali beadása után Domingues középről, hat méterről a kapu közepébe fejelte a labdát, 1–2.

90. perc: Bódi Ádám vezette balról keresztbe a labdát, majd miután nem jutott lövőhelyzethez, a középen helyezkedő Manriquéhez passzolt, és a másik debreceni cserejátékos 16 méterről ballal a kapu jobb oldalába tekerte a labdát, 1–3.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló