Ennek a helynek sincs már szelleme

2024-03-17 20:39:00
Kisvárda FC

Egy félidőnyi és kétgólos előnyt adtunk az MTK-nak, amelynek otthonában először veszítettünk. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A forduló zárómérkőzését játszottuk vasárnap kora este, abban a reményben, hogy az eredmények úgy alakultak, győzelem esetén hat pontra is megközelíthetjük az előttünk álló Zalaegerszeget. Reményeinket táplálta, hogy az MTK vendégeként általában jól szerepeltünk.

Először kapott helyet a kezdő tizenegyben a brazil Wellington Nem – ezzel a húzással igyekeztünk meglepni a házigazdát. Vállalta a játékot a kecskeméti mérkőzésen megsérülő Alaksandar Jovicic, Driton Camaj viszont sárga lapos eltiltás miatt nem léphetett pályára. Ahogy Ötvös Bence sem, pedig az eredeti tervek szerint sportolt volna, csakhogy a bemelegítés közben megsérült, így Lippai Tibor jutott lehetőséghez.

Támadó felfogásban kezdtek a felek, mindkét oldalon akadtak az elején a helyzetek, a legnagyobb Marin Jurina előtt, de lövését Kovács Marcell szép vetődéssel védte. A következő próbálkozásba is beleért kapusunk, de a kezéről a gólvonalon túlra csorgott a labda, vezetett az MTK. Úgy tűnt sikerült lábra kapni, Jaroslav Navrátilnak volt egy ígéretes szólója és lövése, szögleteket rúgtunk, aztán tizenegyeshez jutott az MTK, és növelte az előnyét. Az elmúlt öt meccsen ez volt a negyedik meccs, amelyen büntetőt rúghatott az ellenfelünk.

A játékrész hátralévő részében több lehetőségünk volt a szépítésre, de Jasmin Mesanovicnak, Wellington Nemnek, Lippainak és Jovicicnak sem sikerült pontosítania az irányzékon.

A szünetben végrehajtott kettős csatárcsere után a második félidő elején is támadásban maradtunk – mondjuk más választásunk nem is volt. Wellington Nem távoli lövését védte Demjén Patrik, majd a brazil középpályás ígéretesebb helyzetből nem a lövést, hanem a passzt választotta – pontatlanul. Branimir Cipetic lövését bravúrral ütötte ki Demjén, majd miután az MTK átvészelte ezt az időszakot, újra felbátorodott, és Kovács Marcellnek két védést is be kellett mutatnia, hogy ne nőjön tovább a hátrány. Meddőnek bizonyult a fölényünk, Lippai fejesét hárította Demjén, mígnem a hajrában Jovicic szépített, de a pontszerzéshez nem maradt már elég idő.

Már az MTK-pályának sincs szelleme, először veszítettünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Csakhogy még nehezebb legyen megemészteni mindazt, ami mostanában velünk történik.


OTP BANK LIGA: 25. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD 2­–1 (2–0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1938 néző, v.: Pintér Cs. (Huszár B., Rózsa D.)

MTK: Demjén – Hej, Kádár T., Nagy Zs. – Varju, Kata M., Bognár I., Kosznovszky, Kovács P. (Antonov, 64.) – Molnár R. (Végh B., 77.), Jurina (Stieber Z., 45.). Vezetőedző: Horváth Dávid

KISVÁRDA: Kovács M. – Lippai, Jovicic, Széles – Lucas (Melnik, 61.) – Navrátil, Cipetic, Makowski (Ilievszki, 79.) – Wellington Nem (Nikolov, 62.) – Szpaszics (Filipovic, a szünetben), Mesanovic (Balogh N., a szünetben). Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Molnár R. (1–0) a 17., Bognár I. (11-esből, 2–0) a 34., Jovicic (2–1) a 86. percben


A gólok története

17. perc: Hej jobboldali nagy bedobása után Nagy Zsombor csúsztatott, középen a labdára Molnár Rajmund csapott le, addig forgolódott, míg lövőhelyzetbe nem került, és tíz méterről leadott ballábas lövése után Kovács Marcell kezét érintve került a kapu bal oldalába a labda, 1–0.

34. perc: Bognár István játszotta be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol Lucas buktatta Varjut. A megítélt büntetőből Bognár István jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, a labda a jó irányba vetődő Kovács Marcell hóna alatt áthaladva került a kapuba, 2–0.

86. perc: Cipetic ívelt balról szabadrúgásból a kapu elé, a Demjént megelőző Jovicic öt méterről kapura fejelte a labdát, amibe Demjén beleütött, és a menteni igyekvő Varju már csak a gólvonalon túl ért utol, 2–1.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló