Egyszer még sikerült talpra állni...

2024-03-09 17:41:58
Kisvárda FC

Az első félidei jó teljesítmény ellenére ismét vereséget szenvedtünk a mumus Kecskeméttől. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Egy szöglet, fél gól – tartja a futballbölcselet, és a kecskeméti meccs első negyedórájában igazolást is nyert a mondás, még ha nem is közvetlenül a sarokrúgásokat követően születtek a gólok. A kecskeméti találat előtt a kornert követte a büntető, az egyenlítésünket megelőzően pedig a szögletből addig-addig tologattuk a labdát, mígnem lövőhelyzetbe kerültünk, a kipattanóból pedig az őszi kecskeméti gólunk szerzője, Milos Szpaszics egyenlített.

Amúgy szinte ugyanúgy indult a mérkőzés, mint a legutóbbi idegenbeli fellépés alkalmával, Mezőkövesden – kezezés miatt kapott büntetőből korán jutott tizenegyeshez és előnyhöz az ellenfél. Akkor sikerült fordítani, és az egyenlítésig most is eljutottunk, ami után átvettük a játék irányítását. A saját térfélen eladott labdából azonban Horváth Krisztofer másodszor is vezetéshez juttatta a KTE-t – holott Feczkó Tamás nyilván rá is gondolt, amikor a meccs előtt arról beszélt, hogy az ellenfél három kulcsfiguráját ki kell tudnunk kapcsolni a játékból.

A 34. percben úgy tűnt, mi is tizenegyeshez jutunk, Káprály Mihály Ötvös Bence esése után a tizenegyespontra mutatott, de a VAR vizsgálat kiderítette, nem Belényesi Csaba lábán esett át, hanem arra rálépve bukott fel, így a spori visszavonta az ítéletet. Igaz, előtte, még ugyanannál az akciónál Jasmin Mesanovicot lekönyökölték, ha jobban visszatekerik a felvételt a buszban, akkor azért adható lett volna a büntető. Mesanovicnak előtte is volt egy lehetősége, de Varga Bence védett, a hosszabbításban pedig Szpaszics maradt le alig a labdáról a kapufa tövénél.

A második félidő elején inkább a kecskemétiek akarata érvényesült, ezzel együtt a másik oldalon is akadt ígéretes lehetőség, de rendre eggyel több volt a csel vagy a passz, minthogy lövőhelyzetbe kerültünk volna. Aztán egy kontra végén Horváth Krisztofer ezúttal kiszolgálta társát, Banó-Szabó Bence gólja pedig gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzés sorsát.

A három csere közül az egyiket a kényszer szülte, hiszen Alaksandar Jovicic a derekát fájlalva hagyta el a pályát. Mentünk volna előre a szépítésért, de kapkodóvá vált a játékunk, közben hátul is figyelni kellett, mert a Kecskemét sem mondott le a további gólokról.

Az eredmény már nem változott, ahogy augusztusban, most is 3–1-re kaptunk ki a Kecskeméttől, amely ebben a bajnokságban mind a kilenc pontot megszerezte ellenünk.


OTP BANK LIGA: 24. FORDULÓ

KECSKEMÉTI TE–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–1 (2–1)

Kecskemét, Széktói Stadion, 2635 néző, v.: Káprály (Albert I., Szalai D.)

KECSKEMÉT: Varga B. – Iyinbor, Belényesi Cs., Katona L. – Májer M. (Szűcs K., a szünetben), Vágó L. (Meszhi, 81.), Banó-Szabó (Helmich, 72.), Zsótér, Zeke (Leoni, 89.) – Horváth K., Lukács D. (Pálinkás, 81.). Vezetőedző: Szabó István

KISVÁRDA: Petkovics – Ötvös, Jovicic (R. Stefan, 65.), Széles – Lucas – Melnik (Navrátil, 65.), Cipetic, Nikolov (Makowski, 70.), Camaj (Ilievszki, 82.) – Szpaszics (Ilievszki, 65.), Mesanovic. Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Horváth K. (11-esből, 1–0) a 8., Szapszics (1–1) a 13., Horváth K. (2–1) a 24., Banó-Szabó (3–1) a 62. percben


A gólok története

8. perc: Lukács Dániel jobboldali szöglete után Iyinbor fejelt kapura nyolc méterről, az előtte, neki háttal felugró, a karját lendítő Ötvös könyökéről vágódott le a labda, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőből Horváth Krisztofer jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, a jól helyezett labdát nem érhette el a jó irányba vetődő Petkovics, 1–0.

13. perc: Ötvös lőtt kissé jobbról, húsz méterről kapura, Varga Bence kiütötte a jobb alsó sarokba tartó labdát, amire Szpaszics csapott le, és négy méterről ballal a kapu közepébe lőtte, 1–1.

24. perc: Horváth Krisztofer csapott le a labdára a jobb oldalon, bevezette a tizenhatoson belülre, majd éles szögből, tíz méterről jobbal a jobb felső sarokba lőtte, 2–1.

62. perc: A bal oldalon megiramodó Banó-Szabó Horváth Krisztoferhez passzolt, ő a tizenhatoson belülre érve visszajátszott Banó-Szabóhoz, aki balról, éles szögből, nyolc méterről ballal a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 3–1.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló