Idén először nyertünk itthon

2024-03-02 19:28:24
Kisvárda FC

Mi vagyunk az első csapat, amely az idén a bajnokságban legyőzte a Zalaegerszeget. BESZÁMOLÓ

Március eleje van, de már az ötödik meccsünket játszottuk hazai pályán – szombaton a Zalaegerszeg volt a vendég. A korábbi négy meccset elveszítettük, most viszont megszakadt a sorozat, ráadásul duplán, hiszen a ZTE idei veretlenségi sorozata is megszakadt.

Az első félidőben a ZTE veszélyes kontráit kellett kiiktatnunk, egyszer nem sikerült, annak az akciónak a végén Bedi Bence a lécre lőtte a labdát. Közvetlenül szünet előtt megszereztük a vezetést, Lucas csaknem négy év után szerzett újra az NB I-ben a gólt, így idén ez volt az első alkalom, hogy az adott meccs első találatát mi értük el.

Az előnyt a második félidőben sikerült megőrizni, holott voltak kritikus pillanatok, de a csereként beállt Yohan Croizet mellé lőtt, Mim Gergely lövését pedig Danijel Petkovics védte. A hajrában Driton Camaj és Mario Ilievszki dönthette volna végleg el a pontok sorsát, a helyzetek kimaradtak, így a ráadásban még adódott egy esély a Zete előtt, de hiába húzódott előre a szöglethez Dombó Dávid kapus is, az eredmény már nem változott – idén először nyertünk hazai pályán.


OTP BANK LIGA: 23. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 1–0 (1–0)

Várkerti Stadion, 1585 néző, v.: Erdős (Garai P., Berényi Á.)

KISVÁRDA: Petkovics – Ötvös, Jovicic, Széles – Lucas – Melnik (Navrátil, 71.), Cipetic (Rubus, 81.), Nikolov (Makowski, 78.), Camaj – Filipovic (Ilievszki, a szünetben), Mesanovic (Szpaszics, 88.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

ZTE: Dombó – Várkonyi, Szafronov (Németh D., 89.), Csóka Dániel – Szendrei N. (Sajbán Máté, 79.), Kiss B. (Vogyicska Balázs, a szünetben), Szankovics, Bedi (Medgyes S., 80.), Mim – Gruber (Croizet, a szünetben), Mance. Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerző: Lucas (1–0) a 41. percben


A gól története

41. perc: Melnik jobbról a tizenhatoson belülről visszagurított Lucashoz, aki 18 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1–0.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló