A tizenegyes is kimaradt!

2024-02-25 18:44:15
Kisvárda FC

Egy félidőnyi előnyt adtunk a Paksnak, szünet után kétszer is eltaláltuk a kapufát és a büntető sem ment be. BESZÁMOLÓ

A listavezető Paks elleni meccs előtt abban reménykedtünk, hogy ebben a bajnokságban most először tudunk egymást követő két meccset megnyerni. Feczkó Tamás vezetőedző nem is változtatott a Mezőkövesd elleni győztes csapaton, de ezúttal jóval nagyobb ellenállásba ütköztünk.

A Paks Windecker József fejesei révén juthatott volna előnyhöz, ráadásul a vártnál kevesebbet volt nálunk a labda, akciót sem vezettünk sokat. Ezzel együtt a vendégek gólját megúszhattuk volna, feleslegesen szabálytalankodtunk a tizenhatoson belül. A Paks a legutóbbi két hazai meccsén két tizenegyest rontott, a harmadik ítéletvégrehajtó, Mezei Szabolcs nyerőnek bizonyult. Andrija Filipovic szinte azonnal egyenlíthetett volna, de fejese elkerülte a kaput.

Hármat cseréltünk a szünetben, és úgy mentünk előre, ahogy elejétől fogva kellett volna. Bernardo Matic kapufát fejelt, majd büntetőhöz jutottunk, éppen időben ahhoz, hogy annak értékesítésével a fordítás esélye is felcsillanjon előttünk. Jasmin Mesanovic lövését és Balogh Norbert ismétlését is védte Szappanos Péter, aki később megsérült, hosszas ápolás után le kellett cserélni. Nem túl bíztató a számára, hogy jegestömlő került a térdére – kívánjuk neki, hogy ne legyen nagyobb baja!

Könyves Norbert és Tóth Barna révén a Paksnak is volt két meccslabdája, de a hajrában beszorítottuk az éllovast, több esélyünk is volt az egyenlítésre. A legnagyobb Bohdan Melnik lövésénél – a labda ezúttal a lécet találta el.

A hétperces hosszabbítás lezárásaként Wellington Nem lövését blokkolták, a játékosok egy része már az öltöző felé tartott, amikor még a VAR vizsgálódott, de maradt az eredmény. Feszült hangulatban ért véget a meccs, a Paks először nyert Kisvárdán, a mi számunkra a lehető legrosszabbkor.


OTP BANK LIGA: 22. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC 0–1 (0–1)

Várkerti Stadion, 1910 néző, v.: Antal P. (Berényi Á., Belicza B.)

KISVÁRDA: Petkovics – Lippai, Jovicic, Ötvös – Navrátil (Melnik, a szünetben), Cipetic, Matic (Lucas, 63.), Nikolov (Balogh N., a szünetben), Körmendi (Camaj, a szünetben) – Filipovic (Wellington Nem, 67.), Mesanovic. Vezetőedző: Feczkó Tamás

PAKS: Szappanos (Simon B., 77.) – Szélpál N., Kinyik, Vas G. – Kovács K. (Szabó J., 94.), Papp K., Windecker, Mezei Sz. (Balogh B., 69.), Osváth – Könyves (Szabó B., 69.), Tóth B. (Böde, 77.). Vezetőedző: Bognár György

Gólszerző: Mezei Sz. (11-esből, 0–1) a 33. percben


A fontosabb események

33. perc: A tizenhatoson belül a kapunak háttal állva a labdát fedező Tóth Barna bokájába a becsúszó Matic belerúgott. Tizenegyes! A labda mögé Mezei Szabolcs állt, és ballal a jobbra vetődő Petkovics mellett a bal alsó sarokba lőtte, 0–1.

60. perc: Filipovic jobbról, a térfél közepéről kapu elé ívelt szabadrúgására Szappanos úgy lépett ki a kapujából, hogy közben Balogh Norbertet és Maticot is letarolta. Újabb büntető! Mesanovic végezte el, jobblábas, kapu bal oldalába tartó lövésért Szappanos kiütötte, a kipattanóból Balogh Norbert ismétlését is védte a paksi kapus.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló