Bizakodó volt a hangulat az ankéton

2024-02-02 20:28:19
Kisvárda FC

Sokan voltak kíváncsiak csapatunk tavaszi terveire és az új játékosokra.

Ahhoz képest, hogy a hatodik éve tartó élvonalbeli regnálása alatt 2018-2019 után most először fordul elő, hogy kieső helyen telelünk, igen bizakodó volt a hangulat, és annál is jelentősebb az érdeklődés a péntek este megtartott szurkolói ankéton. Csapatunk szombaton 15 órától a Ferencváros elleni garantáltan teltházas mérkőzéssel kezdi az idényt.

Az első felszólaló, Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere kicsit igazított az általa rendszeresen idézett, a korábbi Fradi-játékos, Simon Tibor nevéhez fűződő mondáson, miszerint lehet rosszul játszani, de lélektelenül sosem. A csapat jelenlegi helyzetében azt sem teheti meg, hogy rosszul játsszon, hiszen kellenek a győzelmek, ahhoz meg szükséges a jó teljesítmény. A polgármester úr is éreztette, a város a csapat mellett áll, és szurkol azért, hogy sikerüljön elérni a célt.

Feczkó Tamás vezetőedzőként először vett részt szurkolói ankéton, vázolta a felkészülés menetét, és bízik abban, hogy az elvégzett munka és az erősítések elegendőnek bizonyulnak ahhoz, hogy Kisvárdán a következő bajnokságban is NB I-es csapat legyen.

Révész Attila sportigazgató sok mindenről beszélt. A szakmai stáb kijelölésének okairól, arról, hogy Feczkó Tamás az első edző a klubnál, akinek határozatlan idejű a szerződése. Rávilágított az úgynevezett fiatalszabály rejtelmeire, arra, hogy ezen a téren jól állunk a pályán töltött percekben (egész pontosan az MTK mögött a második helyen), míg más csapatoknak jócskán van pótolnivalójuk. A cél, hogy idővel az akadémia neveltjei kerüljenek túlsúlyba a felnőttcsapatnál, ennek érdekében több játékos kölcsönben játszik már NB II-ben és NB III-ban. Meglátása szerint csapatunk komoly játékerőt képvisel, ha bennmaradunk (efelől nincs is kétsége a sportigazgatónak), akkor a következő bajnokságban ismét meghatározó erő lehetünk az NB I-ben. Sosem volt ilyen bő és minőségi keret Kisvárdán – tette hozzá Révész Attila.

Az NB III-as tartalékcsapatból felkerült kapus, Borisz Ponomarenko, valamint a télen igazolt Bernardo Matic, Andrija Filipovic és Wellington Nem kisfilmmel is illusztrált bemutatása után dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő kapott szót, ő a csapat és a stáb munkája mellett kiemelte a szurkolók és persze a szponzorok szerepét. Elmondta, minden kapcsolatot be kellett vetni annak érdekében, hogy Wellington Nem időben Magyarországra érkezhessen.

Mindenkit lelkesítettek a jelenlévők, de a legnagyobb tapssal Wellington Nemet fogadták, a brazil karmesterrel fotózkodtak a legtöbben az esemény zárásaként.

Bizakodó a hangulat, a végén fel is hangzott, hogy „Hajrá, Várda!”

Szombaton jöhet az első fellépés, tele lesz a stadion, úgyhogy – hajrá, bizony!


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló