Kiszakadt végre a gólzsák!

2023-12-16 18:33:58
Kisvárda FC

Először értünk el ebben a bajnokságban egy meccsen négy gólt, ami további reményt ad a folytatásra. BESZÁMOLÓ

Azt nem állítjuk, hogy minden jó, ha a vége jó, de azért az év utolsó sikere jót tett a lelkeknek! Kiszakadt végre a gólzsák, ebben a bajnokságban most először találtunk be egy meccsen négyszer, és a negyedik sikerünket arattuk vele. Jól sültek el a változások, úgy a szerkezeti, mind a személycserék is.

Nem állítjuk, hogy végig érett az ilyen különbségű sikerünk a szombat délutáni Újpest elleni partin, az első nagyobb lehetősége(ek) a vendégek előtt adódtak, de figyelmeztetésnek jól jött, és át is vettük a játék irányítását az első félidő második részére. Jött is a gól, majd nem elégedtünk meg ennyivel, szünet után egy perc sem kellett ahhoz, hogy megduplázzuk az előnyt, amire Rafal Makowskinak is jó esélye volt még az első játékrész vége előtt.

Jaroslav Navrátil találata aztán felszabadította a gátakat, cseh szélsőnk azonnal visszaadta a kölcsönt a neki gólpasszt adó, és azzal duplázó Mario Ilievszkinek, a végeredményt pedig Boban Nikolov állította be első bajnoki meccsen elért kisvárdai góljával. Az pedig olyan volt, amilyennek az elsőnek lennie kell – csodálatos.

Ebben a naptári évben harmadszor győztük le az Újpestet, a négygólos különbséggel egy napig biztosan elkerültünk az utolsó helyről. Arról nem beszélve, hogy a sikert erőt adhat a felkészülésre és a folytatásra.

Fel, a tavaszra!


OTP BANK LIGA: 17. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC 4–0 (1–0)

Várkerti Stadion, 1815 néző, v.: Rúsz (Márkus T., Berényi Á.)

KISVÁRDA: Petkovics – Cipetic (R. Stefan, 80.), Jovicic, Széles, Alic – Lucas, Nikolov (N. Ponomarenko, 80.) – Navrátil (Czékus, 72.), Makowski (Ötvös, 80.), Camaj – Ilievszki (Mesanovic, 72.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

ÚJPEST: Molnár Zs. – Kastrati, Andzulasz, Koszanovics, Tamás K. (Pauljevics, 83.) – Onovo (Mörschel, 40.), Mack – Varga B. (Kiss T., 57.), Tajti M., Csoboth (Jürgens, 57.) – Ambrose (Sasere, 57.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Gólszerző: Ilievszki (1–0) a 34., Navrátil (2–0) a 46., Ilievszki (3–0) az 53., Nikolov (4–0) a 67. percben


A gólok története

34. perc: Jovicic ívelte előre még a saját térfeléről a labdát, amit Nikolov csúsztatott tovább, Ilievszki tolta rajta fejjel egyet Andzulasz mellett, majd hat méterről ballal a jobb felső sarokba lőtte, 1–0.

46. perc: Ilievszki ugratta ki a középre húzódó Navrátilt, aki hat méterről ballal a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 2–0.

53. perc: Jovicic tértölelő indítása után Navrátil adott jobbról középre, a kivetődő Molnár Zsombor keze mellett elment a labda, amit Ilievszki négy méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, 3–0.

67. perc: Jovicic jobboldali nagy bedobása után előbb Mack fejelte a levegőbe a labdát, amit Makowski bólintott tovább. Ezúttal Andzulasz következett fejjel, a labda még mindig nem esett le, Cipetic fejelte vissza a kapu előterébe, ahonnan Mörschel bólintotta ki, Nikolov pedig kapásból jobbal 18 méterről a bal alsó sarokba lőtte, 4–0.


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló