Ennek nem így kellett volna eldőlnie

2023-12-10 16:35:52
Kisvárda FC

Vitatható ítéletek is kellettek az újabb nagyon fájdalmas hazai vereséghez. BESZÁMOLÓ

Nem hittünk a szemünknek, amikor az első félidő hajrájában a Godfrey Stephen-Branimir Cipetic találkozót nem kirúgás, hanem tizenegyes követte a vasárnap délutáni, Diósgyőr elleni bajnokin. Csonka Bence ítéletét azért jó sokáig nézegette a VAR, majd a bírót is kirendelte a monitorhoz, aki jóváhagyta a maga ítéletét. Igazán bölcs döntés volt, a maga irháját mentette, hogy ne váljon nevetség tárgyává azzal, hogy felülbírálja saját magát... (A jelent leírásából is kiderül, hogy a legutóbb sérült Cipetic vállalta a játékot, a kapuban ellenben váltani kellett, miután Kovács Marcell beteg lett, így Danijel Petkovics állt a gólvonalra.)

A második félidő derekán egy szöglet utáni szituációnál diósgyőri kézen csattant a labda, a játék ment tovább vagy öt percig, amikor kiment a labda, elmaradt a VAR-ozás. A második diósgyőri gól előtt pedig mindenki megesküdött, aki arra járt, hogy nem történt szabálytalanság, úgy kapott szabadrúgást a vendégcsapat.

Persze, nemcsak kizárólag ezeken az ítéleteken múlott, hogy megint olyan mérkőzésen maradtunk alul, amelyen elengedhetetlen lett volna a győzelem a remélt felzárkózás érdekében. Tény, az első félidőben kissé passzív volt a csapat, de nem állítanánk, hogy a kontrái ne jelentettek volna veszélyt. A másodikban az eredménykényszer vitte előre a csapatot, olykor még a labda is tetszetős járt, de az eredményjelző beszédes volt.

Driton Camaj nagyon aktívnak bizonyult, nem véletlen, hogy ő szépített, azok után, hogy előtte még a kapufát is eltalálta a a második vendéggólt szerző Elton-Ofoi Acolatse. A szépítés későn jött, a meccs azonban örökre emlékezetes marad a 18 éves ukrán-magyar Nazar Ponomarenkónak, aki saját nevelésű játékosként élete első NB I-es meccsén jutott szóhoz.


OTP BANK LIGA: 16. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK 1–2 (0–1)

Várkerti Stadion, 1841 néző, v.: Csonka B. (Szert, Buzás B.)

KISVÁRDA: Petkovics – R. Stefan (Makowski, a szünetben), Jovicic, Széles – Cipetic, Ötvös (Lucas, 86.), Nikolov (N. Ponomarenko, 90.), Alic – Navrátil, Czékus (Ilievszki, a szünetben), Camaj. Vezetőedző: Feczkó Tamás

DVTK: Odincov – Gera D., Szatmári Cs., Csorbadzsijszki, Stephen – Vallejo – Pernambuco (Acolatse, 76.), Klimovics (Bényei Á., 76.), Holdampf, Pozeg Vancas (Lukács D., 89.) – Edomwonyi (Kampecisz, 76.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Gólszerző: Pozeg Vancas (11-esből, 0–1) a 41., Acolatse (0–2) a 84., Camaj (1–2) a 95. percben


A gólok története

41. perc: Stephen esett jól néhány tizedmásodperces fáziskéséssel azok után, hogy Cipetic kirúgta előle a labdát a tizenhatoson belül a bal oldalon, az alapvonalnál. A játékvezető tizenegyest ítélt, amit saját maga meg is erősített a VAR-monitornál. Pozeg Vancas jobbal a jobbra vetődő Petkovics mellett a kapu bal oldalába gurította a labdát, 0–1.

84. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Diósgyőr a kaputól húsz méterre, Acolatse pedig jobbal a vetődő Petkovics keze mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 0–2.

95. perc: Makowski tolta a labdát Camaj elé, ő balról befelé húzott, majd a tizenhatos sarkáról úgy lőtt a kapu jobb oldalába, hogy a labda a vetődő Odincov keze és a gólvonal között pattant le előtte, 1–2.


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló