A három pontnál is többet ér!

2023-11-25 18:05:10
Kisvárda FC

A hétperces hosszabbítás is rengeteg izgalmat tartogatott, benne a győzelmünket megerősítő gólt. BESZÁMOLÓ

A viszonylag korai vezetés újra megvolt, azzal együtt is, hogy a szombat délutáni bajnokit az MTK kezdte határozottabban. Aztán kiderült, a rögzített helyzeteknek mekkora jelentősége van, ezúttal Alaksandar Jovicic bedobása után alakult ki kavarodás az MTK kapuja előtt, és Széles Imre Antal – némi segítséggel – betalált. Mennyivel jobb szerezni, és nem kapni az ilyen gólokat!

És mennyivel jobb nyerni, mint veszíteni...

Mert bár ezzel a góllal még közel sem dőlt el a meccs sorsa, de az első lépést megtettük. Az MTK ment előre, Kovács Mátyás a lécet is eltalálta, de már ekkor látni lehetett Kovács Marcell határozottságát a kapuban – fogta, ami kapura ment és kiimádkozta a sarokból, ami épphogy elkerülte a kaput.

A második félidő elején hosszas VAR-ozás után jutottunk büntetőhöz (az első félidőben megúsztunk egy ilyen szituációt), amit Branimir Cipetic értékesített. Az MTK a csereként beállt Stieber Zoltán szabadrúgásgólja után kapott új erőre, beszorított bennünket, de Kovács Marcell újabb bravúrokat mutatott be. A hosszabbítás úgy kezdődött, hogy Driton Camaj a saját térfeléről vezette egyedül a labdát a kapura, de nem tudott túljárni Demjén Patrik eszén, majd újabb kezezésgyanús büntetőt vizsgáltak a kapunk előtt, de mivel az MTK játékosának kezét hamarabb érintette a labda, mint Szélesét, jöhetett a szabadrúgás kifelé. A hosszabbításban pedig Czékus Ádám elvarrta a szálakat, a Várkerti Vitézek pedig a három pontnál is többet jelentő győzelem tudatában büszkén énekelhették, hogy kisvárdainak lenni nagyon jó dolog...

Legyen még így sokáig!


OTP BANK LIGA: 14. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MTK BUDAPEST 3–1 (1–0)

Várkerti Stadion, 1890 néző, v.: Erdős (Albert I., Csatári)

KISVÁRDA: Kovács Marcell – R. Stefan (Navrátil, 69.), Jovicic, Széles, Alic (Lippai, 93.) – Cipetic, Melnik, Ötvös – Nikolov (Makowski, 69.) – Ilievszki (Czékus, 82.), Balogh N. (Camaj, 69,). Vezetőedző: Feczkó Tamás

MTK: Demjén – Hej, Kádár T., Kocsis G. (Zuigéber, 85.) – Kovács Mátyás (Kosznovszky, a szünetben), Kata M. (Horváth A., 76.), Végh B., Thiam (Stieber Z., 63.), Antonov – Bognár I., Molnár R. (Ennin, a szünetben) Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólszerző: Széles (1–0) a 21., Cipetic (11-esből, 2–0) az 56., Stieber Z. (2–1) 69., Czékus (3–1) a 95. percben


A gólok története

21. perc: Jovicic baloldali nagy bedobása után Végh fejelte ki középre a labdát, amit Nikolov bólintott tovább a kapu felé, Kata fejéről a saját kapuja felé pattant tovább, Széles öt méterre a kaputól ballal kapu felé pöckölte, Végh berepülve beleért jobbal, s a labda így a jobbra mozduló Demjén mögött a bal alsó sarokban kötött ki, 1–0.

56. perc: Ilievszki lőtt a tizenhatos vonaláról, a labda Kádár Tamás bal kezéről vágódott le, a játékvezető a hosszas VAR-ozás után tizenegyest ítélt. A büntetőből Cipetic jobbal a jobbra mozduló Demjén mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 2–0.

69. perc: Stieber Zoltán 24 méteres szabadrúgásból ballal a jobb alsó sarokba csavarta a labdát, ami a sorfalban felugró és kiforduló Balogh Norbert hátán kicsit meg is pattant, 2–1.

95. perc: Camaj húzott el a bal oldalon, a szögletzászló közeléből két védő között befelé passzolt Makowskihoz, ő Czékus elé pöckölte, a cserecsatár pedig éles szögből, balról, hét méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 3–1.


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló